Dernek'te usulsüz yapılan üyelerin durumu tespit edilirken, muhalif olacağı düşünülen isimler için de yönetim iptal hamlesi başlattı.

,İçişleri Bakanlığı'na yapılan şikayet üzerine harekete geçen İstanbul Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü, yaptığı denetim sonrası çok sayıda üyenin derneğe kaydı sırasında usulsüzlük yapıldığını tespit etti. TSYD'nin İstanbul Şubesi'nin onayı olmadan işlem yapıldığı için İl Dernekler Müdürlüğü, 250 kişinin üyeliğini iptal etti ve bu durum bir yazıyla üyelere resmen bildirildi.

MUHALİFLERE EKSİK BELGE BAHANESİ

Daha önce bu konudaki suçlamalar için "Usulsüz üyelik yok" diyen mevcut başkan Tongsir'in skandalı, iptal edilen üyelere gönderilen bu kararla resmileşmiş oldu. Genel Sekreter Mustafa Göksel Yener imzalı yazıda; yapılan denetimde 'yetersiz üye, eksik belge, şube onayı olmadığı' için bazı üyeliklerin iptalinin istendiği vurgulandı ve bu kişilerin 13 Aralık'taki seçime katılamayacağı açıklandı. 

Dernekler Müdürlüğü'nün incelemeleri devam ederken, mevcut üye sayısı 1724'ten 1474'e düştü. Toplamda Dernekler Müdürlüğü'nün yaklaşık 500 ismi saptadığı bildirildi. Usulsüz diğer üyelerin de işlemleri iptal edilecek.. Olağanüstü seçim kararı alınmasına destek veren bazı üyelerin de "Eksik belge" bahanesiyle üyeliklerinin iptal edildiği kaydedildi. Tongsir'e muhalif bu üyelerin, telefonla aranarak, "Eksik belgeniz var. Bize ulaştırın" denildi. Eksik belgeler tamamlanmasına rağmen Tongsir'e aleyhte oy olmasının önüne geçmek için üyelikler iptal edildi. Bu arada 13 Aralık'ta yapılacak Olağanüstü Genel Kurul'un gündeminde 'İstiklal Marşı'nın okunması' ibaresinin yer almaması da başka büyük bir skandal olarak değerlendirildi.

Editör: TE Bilişim