Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, geçen hafta sel nedeniyle can ve mal kaybının yaşandığı Beşikdüzü ilçesinde incelemelerde bulunarak yetkililerle görüştü.


Beşikdüzü ilçesinde 21 Eylül Çarşamba günü sağanak yağmurun neden olduğu sel nedeniyle 3 kişi hayatını kaybetmiş, yüzlerce işyeri ve konutu su basmıştı. TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, yönetim kurulu üyeleri ile Beşikdüzü ilçesinde çeşitli temaslarda bulundu. Beşikdüzü Kaymakamı Cevdet Ertürkmen’i makamında ziyaret eden Başkan Hacısalihoğlu ve beraberindekiler, afetin neden olduğu zararın son durumu ve hasar tespit çalışmaları hakkında bilgi aldı. Kaymakam Ertürkmen, selde 550 iş yerinin zarar gördüğünü belirterek, “Organize Sanayi Bölgemizde herhangi bir sorun oluşmadı. İlçe merkezindeki esnafımız büyük ölçüde mağdur oldu. Hasar tespit çalışmaları tamamlandı. Şimdi gerekli başvurular yapılacak” dedi.


TTSO heyeti daha sonra Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu’nu ziyaret etti. Bıçakçıoğlu’ndan da yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan heyet, ilçede selden etkilenen esnafı da ziyaret ederek "Geçmiş olsun" dileklerini iletti.


TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Beşikdüzü’nde meydana gelen sel felaketinde 3 kişinin yaşamını yitirmesi nedeniyle ailelerine bir kez daha başsağlığı dileklerini ileterek, “Yaptığımız incelemelerde devletimizin her türlü imkânıyla vatandaşlarımızın yardımına koştuğunu gördük. Biz de kurum olarak üzerimize düşen her görevi yapabileceğimiz yetkililere ilettik. Bir kez daha tüm Beşikdüzü halkına ‘geçmiş olsun’ diyoruz” ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilişim