Tuğrul Türkeş sert bir saldırı yapmayı nasıl başardı?

Başkanlık Yeni Bina'da basın toplantısı düzenleyen Türkeş, özetle şunları ifade etti: “1970'li yıllarda MHP'nin kurucusu babam merhum Alparslan Türkeş, partimizi 3 milletvekiliyle iktidar ortağı yapabilmişti. Bugün 80 milletvekiline sahip MHP, iktidar sorumluluğundan korkup kaçıyor. Her fırsatta beni soyadımdan dolayı 'mirasyedi' olmakla suçluyorlar. Ben bu ithamı büyük bir memnuniyetle kabul ediyorum. Çünkü bu hem dinen helal, hem de hukuken meşru bir hakkımdır. Bunu söyleyenlere de sormak lazım, siz kimin mirasını yiyorsunuz? Hakkımda konuşanlar iki sarhoş, üç beş çakal. Ben partimi iktidar yaptım. Bu yüzden partiden atmaya çalışıyorlar. Behey gafiller, devlet ve millet düşmanları ortalıkta cirit atarken namluları neden bana çevirdiniz? Ülkücü camia ve Devlet Bey'e sesleniyorum. Ben MHP mensubuyum. Kimse beni bundan dolayı partimden atamaz. İlla bir karar verilecekse 4 Ekim'de olağanüstü kurultay toplansın. Orada delegelere  ve ülküdaşlarımıza soralım. Ülkemin ve milletimin dertlerine bir tekme de ben mi atsaydım? Yapamazdım ve yapmadım. Bu mudur sizin milliyetçilik anlayışınız?” 
AK PARTİ'DEN DAVET YOK
Türkeş, AK Parti'den aday olup olmayacağı yolundaki bir soruya ise, “Bana yönelmiş davet ya da talep yok. Davet gelirse MHP'den adaylık başvurusu yaparım. 'Partiden atarım' diyen adam benim AK Parti'den aday olmamı düşünüyordur” cevabını verdi. 
bAhçeli: Dağdaki biri serçe
MHP lideri Devlet Bahçeli ise, Türkeş'in açıklamalarının sorulması üzerine şunları söyledi: "Hiçbir partili kendisini tüzüğün üstünde görmemeli. Yasaya, tüzüğe yersiz kalmış olan kişi, disiplin işlemiyle muhatap kılınabilir. Önümüzdeki günlerde bunu siz de yakından göreceksiniz. Bir dağa bir serçe konsa dağ ne kazanır, bir dağdan bir serçe kalksa dağ ne kaybeder? Bilmem anlatabildim mi?"
Editör: TE Bilişim