Türkiye’de Şubat ayı boyunca ekonomi gündeminde en çok konuşulan konuların turizm ve ihracat sektörleri olduğu belirlendi. Medya Takip Ajansı Interpress’in yapmış olduğu araştırmaya göre, Şubat ayında yazılı basında turizm sektörü 19 bine yakın haberle gündemin ilk sırasında yer alırken, bu haberler içinde hükümet tarafından açıklanan “Turizm Eylem Planı” öne çıktı. Turist sayısında azalma ve özellikle Rusya krizi nedeniyle otellerde yaşanan doluluk oranlarındaki düşüş haberleri başta olmak üzere otelcilik sektörü hakkında da 5 binden fazla haber yapıldığı tespit edildi. Aynı araştırmaya göre, geçen ay ihracat, yaşanan yüzde 22’lik düşüş haberleri de dahil olmak üzere 12 binden fazla haberle gündeme gelirken, finans sektörü ile ilgili büyüme ve net kar artışı gibi gelişmeler yazılı basında 11 binden fazla habere konu oldu. İnşaat sektöründe ise başta konut satışı haberleri olmak üzere yazılı basına 8 bine yakın haber yansıdığı belirlendi.

Interpres’in, üç bine yakın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile derginin ekonomi sayfalarını kapsayan incelemesine göre, şubat ayında otomotiv sektöründe, ihracatın düşmesi ve otomotiv pazarının daralması haberleri başta olmak üzere binek, ticari ve ağır vasıta segmentleri ile ilgili haberler ön plana çıkarken, otomotivle ilgili haberlerin yazılı basında 7 bini geçtiği belirlendi. İşsizlik rakamları ve işsizliği azaltmak için yapılması gerekenler ile ilgili açıklamalar yazılı basına 4 bine yakın haberle yansırken, yıllık enflasyonun artması başta olmak üzere enflasyon ile alakalı yazılı basında çıkan haberlerin 3 bini geçtiği belirlendi.

Aynı araştırma sonuçlarına göre, bu yılın Şubat ayında Türkiye’nin ekonomi gündemine yansıyan diğer konuların ise, et fiyatları konusunda yapılan açıklamalar, kıdem tazminatı ile ilgili yaşanan tartışmalar ve zorunlu trafik sigortası ie ilgili gelişmeler olduğu tespit edildi.

Editör: TE Bilişim