Yüksekdağ konuştu siyasi partiler ayağa kalktı.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Suruç'ta terör saldırısının meydana geldiği kültür merkezindeki incelemelerinin ardından gazetecilere açıklamada bulundu.

Türkiye 'nin farklı kentlerinden gençlerin, Kobani'ye destek olma amacıyla Suruç'ta sabah saatlerinde bir araya geldiğini belirten Yüksekdağ, yapılan basın açıklaması esnasında üzücü saldırının gerçekleştiğini söyledi. Yüksekdağ, gençlerin barış ve özgürlük amacıyla bir araya geldiğini anlattı.

Terör örgütü DAEŞ'in Kobani ve Tel Abyad bölgesinde ağır yenilgiye uğratıldığını ifade eden Yüksekdağ, Türkiye'de ise Diyarbakır ve bazı illerde çeşitli saldırıların son dönemde yaşandığını belirtti.

"TÜRKİYE'DE HİÇBİR GÜÇ"
"Türkiye'de hiçbir güç Şanlıurfa - Suruç hattında MİT ve devletin istihbari birimlerinin bilgisi olmadan hareket edemez" dedi.

Yüksekdağ şöyle konuştu:

"Bugün bu saldırının faillerini çok uzakta aramaya gerek yok. Bu katliamın failleri bugün siyasete hükmedenlerden. Bu saldırının tetikçisi ve gerçekleştiricisi elbetteki IŞİD çeteleri ve uzantılarıdır. Bu çeteler Türkiye'de siyasi iktidarın oluşturduğu iklim ve topraktan beslendiler. 3 yıl boyunca bu tehlikeye işaret ettik daha bir yıl öncesine kadar siyasi iktidar ve temsilcileri IŞİD'i terör örgütü demiyordu. Terör yapılanmasıyla IŞİD ile kimin ortak hareket ettiğini çok iyi biliyoruz. Tutum alması gereken ve açıklama yapması gereken söylediği sözün arkasında durması gereken birebir siyasi iktidardır, şuan ki geçici hükumettir. Biz siyasi iktidarı IŞİD'e karşı mücadelede uyardık."