Paris'te 13 Kasım'da meydana gelen patlamaların keşifçisi olduğuğundan şüphelenilen Fas uyruklu DAEŞ militanı, Suriye'ye kaçmak isterken Antalya'da yakalandı.

Edinilen bilgilere göre, Paris'teki patlamalarda etkin rolü olan Fas uyruklu Belçika vatandaşı Ahmet Dahmani (26) isimli DAEŞ militanı, Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri tarafından havalimanından itibaren takibe alındı.

Dahmani, 16 Kasım tarihinde Manavgat'ta beş yıldızlı bir otele yerleşti. Dahmani, konakladığı otelde gözaltına alındı. Dahmani'nin, Suriye'den gelen Ahmet Tahir (29) ve Muhammed Verde (23) ile buluşacağın tespit eden ekipler, Antalya - Alanya D 400 karayolu Manavgat girişinde durdukları araçta Suriyeliler'i yakaladı. 2 Suriyeli'nin, DAEŞ yöneticilerinden aldıkları talimatla, Paris eyleminin faillerinden Dahmani'yi güvenli bir şekilde Suriye'ye götürmek için geldikleri ve sahte pasaport getirdikleri tespit edildi.

Dahmani'nin, Paris eyleminin keşfini yapan şahıs olduğundan şüphelenildiği belirtildi.Mahkemeye çıkarılan 3 kişinin tutuklanarak cezaevine gönderildiği kaydedildi.