Türkiye’nin toplam 21.5 milyon hektar orman alanının yüzde 48’inin erozyona maruz kalıp yok olurken, bu durum çevre kirliliğinin yol açtığı korkunç boyutları göstermesi açısından önemli bir örnek teşkil ettiği belirlendi. Uzmanlar iklim değişikliği nedeniyle Türkiye’nin içinde bulunduğu bölgede ortalama yağışların azaldığını ve kuraklıkların sıklığı ile yoğunluğunun artığına dikkat çekiyor. Türkiye'de hava kirliliğinin kabul edilebilir sınırının 81 ilin 41’inde aşıldığı tespit edilirken, en yüksek düzeyde hava kirliliği görülen üç il Aksaray, Ağrı ve Muş oldu. Yapılan değerlendirmede sadece Çankırı'daki değerlerin limitin altında olduğu belirlendi.

Medya Takip Ajansı Interpress’in “Dünya Çevre Günü” nedeniyle üç bine yakın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergiyi kapsayan araştırmasına göre, yılbaşından bu yana çevre ile ilgili yazılı basına 33 bine yakın haber yansırken, çevre kirliliği hakkında 4 bin 739 hava kirliliği hakkında ise 4 bin 506 haber yayınlandığı belirlendi. Çevreye bırakıldığında kirlenmeye yol açan tehlikeli, kimyasal ve tıbbi atıklar ile alakalı da yazılı basında 2 bine yakın haberin yayınlandığı tespit edildi.

Dünyada yaşanan çevre sorunlarına dikkat çekmek ve çözümler üretmek amacıyla her yıl Haziran ayında kutlanan “Dünya Çevre Günü” ile ilgili de yazılı basında 1.300’e yakın haber çıktığı belirlendi.