Irak, Suriye ve Ortadoğu'daki ülkeler terör örgütlerinin faaliyetler sergilediği bir bölge olarak anılmaya başlandı. 'Kaynayan kazan' Ortadoğu'da yaşananlar Türkiye için de sık sık tehdit unsuru oluşturuyor. Bu kapsamda Türkiye'nin son yıllarda doğudan terörle çevrelenmeye çalışıldığı net bir şekilde değerlendiriliyor.

100 günü aşkın süredir kararlılıkla sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı, Türkiye'nin doğusunda oluşturulmak istenen terör tehdidine karşı gerçekleştiriliyor.

Doğuda terör örgütleriyle mücadele eden Türkiye, batıdan ise farklı bir saldırı tehdidiyle uzun bir süredir mücadele ediyor. Bunun en net göstergesi 15 Temmuz darbe girişiminde sahnelendi. ABD ve Avrupa destekli FETÖ, Türkiye'yi hedef aldı. Hükümetin, güvenlik güçlerinin ve Türk halkının başarıyla püskürttüğü kanlı darbe girişiminin perde arkasındaki odaklar günbegün ortaya çıkıyor.

YALNIZLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR

15 Temmuz darbe girişiminde planları alt üst olan ülkeler, Türkiye'ye farklı yollardan müdahale etmeye kalkışıyor. OHAL'den terörle mücadeleye kadar türlü uygulamaları çarpıtarak uluslararası camiada karalama kampanyası başlatan ülkelerin bu uygulamalara yönelik ikircikli tavrı dikkati çekiyor.

Fransa'daki DEAŞ saldırıları sonrası ilan edilen OHAL aylardır tüm etkisiyle sürdürülüyor. Ülke sınırlarının kapatılmasından kent merkezlerindeki operasyonlara, sert yaptırımlardan hukuki süreçlerin meşruluğuna kadar birçok alanda yaşanan ihlaller Avrupa'nın göz yumduğu bir gerçek olarak ortada.

Avrupa ülkelerinin Türkiye'ye yönelik tavrı 'yalnızlaştırmaya' yönelik olarak etkisini sürdürüyor. Avrupa Birliği yetkililerinin 15 Temmuz öncesi söylemleri, darbe girişiminin ardından etkisini artırdı. Türkiye'nin uluslararası arenada meşruluğunu hedef alan söylemler bugünlerde şiddetiyle etkisini gösteriyor.

Türkiye'deki terörist saldırıların ardından Avrupalı yetkililerin takındığı tavır da söz konusu planların somut karşılığı. Avrupa'daki saldırılar sonrası tümü birlikte hareket ederken, Türkiye'deki terörist saldırılara karşı herhangi bir ses çıkarılmıyor. Batının 'müttefik' olarak nitelediği terör örgütlerinin saldırıları 'terör' kelimesiyle dahi anılmıyor.

TERÖRİSTLERİN İŞVERENİ

Türkiye'yi hedef alan Avrupa, Ortadoğu'da vekaleten savaştırdığı terör örgütlerini Türkiye'ye karşı kullanıyor. Yurtiçindeki operasyonlar kapsamında öldürülen PKK'lıların üzerinden Avrupa menşei olan mühimmatlar çıkıyor. Terör örgütlerinin faaliyetleri batıda yoğun bir destek ve kurumsallaşma ile karşılanıyor. Finansal destek verilen terör örgütleri, Avrupa'yı faaliyetlerine hazırlık için kullanıyor.

Kaynak: Yeni Şafak

Editör: TE Bilişim