Son yıllarda ülkemizde de oldukça sık başvurulan estetik operasyonlarda dünyada en çok estetik ameliyat yapılan ilk üç ülke Amerika, Brezilya ve Hindistan olurken, Türkiye’nin listede 9. sırada yer aldığı tespit edildi. Araştırmalara göre ülkemizde her yıl yaklaşık 50 bine yakın kişi estetik operasyon geçirirken, Medya Takip Ajansı Interpress’in yapmış olduğu incelmeye göre de son bir yılda estetik ameliyat konusunda yazılı basında 2 binden fazla haber çıktığı tespit edildi.

 

En çok burnumuzu düzelttirdik…

Türkiyede kadınların ve erkeklerin en çok tercih ettiği estetik operasyonlar arasında ilk sırada burun düzeltme yer alırken, kadınlarda meme operasyonları, erkeklerde ise saç ektirmenin ikinci sırada ise öne çıktığı belirlendi. Ülkemizde en çok yapılan diğer estetik ameliyatlarının da sırasıyla yağ aldırma (liposuction), meme küçültme-büyültme ve karın gerdirme şeklinde olduğu tespit edildi.

 

Karadenizli burnundan, İç ve Doğu Anadolu yağlarından dertli…

Interpress tarafından yapılan araştırmaya göre, son bir yılda yazılı basında burun ameliyatları hakkında 1.139 haber çıktığı belirlenirken, bu ameliyatı daha çok Karadeniz insanının tercih ettiği saptandı. İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu halkının ise şikâyetçi olduğu yağlardan kurtulmak için başvurduğu yağ aldırma (liposuction) operasyonları ile ilgili yazılı basında 1.102 haberin yer aldığı tespit edildi. Marmara, Ege ve Akdeniz Bölgesi’nde yaşayan vatandaşlar tarafından daha çok tercih edilen meme küçültme-büyütme ameliyatları ile ilgili de yazılı basında 782 haberin çıktığı saptandı. Aynı araştırmaya göre karın germe ameliyatları ile alakalı yazılı basında 473 haber yayınlanırken, daha çok erkeklerin tercih ettiği saç ektirme ile ilgili ise son bir yılda yazılı basına 351 haber yansıdığı belirlendi.