Hatay'ın Yayladağı ilçesinde aileleriyle yaşayan ve ilçede Suriyeliler için açılan okullarda eğitim gören çocuklar, ülkelerindeki saldırıların bitmesini istiyor. 

Suriye'de kalan akrabalarının ölmesine üzülen ve bir an önce ülkelerine dönmek isteyen Türkiye'nin küçük misafirleri, Rusya ve Esed güçlerinin saldırılarına son vermesi için Birleşmiş Milletlere (BM) mektup yazdı. 

Eğitim gördükleri okulda, ellerinde Suriye'deki çocukların durumlarıyla ilgili fotoğraflarla bir araya gelen 8 ilkokul öğrencisi, Türkçe ve Arapça olarak yazdıkları mektupları, Suriyeli okul idarecileri aracılığıyla BM yetkililerine ulaştırmayı amaçlıyor.

"Rusya ve Esed bizi vurmasın"

Rusya ve Esed'in köylerini vurmasını istemediklerini belirten 10 yaşındaki Muhammed Vezir de oradaki çocukların çok zor durumda olduğunu, seslerini duyurmak için BM'ye mektup yazdıklarını dile getirdi.

Suriyeli Türkmen çocuk Siyam İsmail, Türkçe kaleme aldığı mektupta şunları kaydetti: 

"Tek istediğimiz şey, Suriye'ye dönmek ve savaşın durması çünkü 3,5 senedir dedemi ve ninemi görmüyorum. Onları görebilmem için savaşın durması lazım. Savaş bitsin, barış dönsün. Artık Rusya ve Esed, bizi vurmasın."