YENİ GÖZDE SARP

Türkiye’de çeşitli suçlara karışan ve haklarında hapis cezası bulunan firari sanıkların yeni gözdesinin Gürcistan olduğu ortaya çıktı. Haklarında arama kararı bulunan sanıkların karayolu ile Artvin’deki Sarp Sınır Kapısı’na gelerek sahte kimliklerle Gürcistan’a geçtikleri ve bir süre sonra buradan da farklı ülkelere kaçtıkları ortaya çıktı.

SAVCILAR DA KAÇMIŞTI

 Aynı zamanda sanıkların sahte kimlikle ya da hapis cezası çıkmadan Sarp Sınır Kapısı’ndan Gürcistan’a geçtikleri ve rüşvet karşılığı kendilerine Gürcü kimliği aldıkları iddia edildi. Paralel Yapı soruşturması kapsamında haklarında hapis cezası bulunan Savcı Zekeriya Öz ve Celal Kara’nın da bu yolla Sarp’tan kaçarak Ermenistan’a gittikleri saptanmıştı.

İSTİHBARAT UYARDI

Sınır kapılarında ki bu ihmalin ardından İstihbarat birimleri Gürcistan’a kaçarak kendilerine Gürcü kimliği alan kişilerle ilgili yetkili birimleri uyararak denetimlerin daha sıkı yapılmasını istedi. Güvenlik birimlerinin de konuyla ilgili Gürcü yetkililerle görüşerek haklarında arama kararı bulunan bazı kişilerin ise yakalanması için çalışma başlattığı öğrenildi.

Kemal BEKTAŞ