Ümitler bronzu hemen hemen kaptı.

Berk Uğurlu’nun enerjisi ile hız kazanan Türkiye, beşinci dakikayı 10-4 önde geçti. Berk Uğurlu’nun bir pozisyon sonrası belinde yaşadığı sorun nedeniyle kenara gelmesiyle ritim kaybeden Türkiye’ye karşı çeyreğin bitimine üç dakika kala Fransa skoru 10-10’a getirdi. Ancak bu noktada devreye Doğuş Özdemiroğlu girdi. Üst üste 3 pozisyonda serbest atış çizgisine giden Özdemiroğlu, buradan 5 sayı çıkardı ve Ümit Milliler’i yeniden öne geçirdi. Türkiye ilk çeyreği 20-15 önde kapattı.

Özellikle Muhsin Yaşar’ın arka arkaya bulduğu sayılar ile farkı açan Türkiye, 16. dakikada farkı çift hanelere taşıdı: 36-25. Hızlı hücum denemelerinde başarısız olan Fransa’ya karşı akıllı oynayarak ve doğru adamı arayarak paslaşan Türkiye, farkı açtı ve devreyi 46-27 önde kapattı.

KARTAL SAHNE ALDI
Üçüncü çeyreğin ilk dakikaları Doğuş Özdemiroğlu ve Luwawu arasındaki düelloya sahne oldu. İki oyuncunun karşılıklı sayıları ile farkı aynı sayı bandında kaldı ve Türkiye üstünlüğünü sürdürdü. Luwawu ve Yabusele ile hücum ritmi kazanan rakibine karşı sabırlı bir şekilde paslaşarak yüksek yüzdeli oynamayı sürdüren Türkiye, farkın kapanmasına izin vermedi. Fransa’nın farkı azalttığı anlarda kritik üç sayı isabetleri bulan Türkiye, son çeyreğe 60-48 önde girdi.

Maçın son beş dakikasında ise Kartal Özmızrak sahneye çıktı ve sorumluluk alarak skor yükünü sırtladı. Özmızrak’ın sayıları ile bu kritik dakikaları önde geçiren Türkiye, maçı 84-74 kazandı.

Bu galibiyetle Türkiye, U20 FIBA Avrupa Şampiyonası’nı üçüncü olarak tamamladı. Kartal Özmızrak 13 sayı-7 ribaund, Muhsin Yaşar 13 sayı-4 ribaund, Berk Uğurlu 11 sayı-4 asist ile karşılaşmayı tamamladı.