Alınan bilgiye göre, Van'ın Edremit ilçesindeki bir evde terör örgütü PKK mensuplarının kaldığı bilgisini alan İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri operasyon başlattı. Operasyonda evdeki teröristlerin güvenlik güçlerine ateş açması sonucu çatışma çıktı. Çatışmada 12 terörist etkisiz hale getirildi, 1 özel harekat polisi şehit oldu.

Vali İbrahim Taşyapan, yaptığı açıklamada, saat 05:30'da örgüt mensuplarının kaldığı eve operasyon düzenlendiğini anlattı.

Edremit ilçesindeki evde bulunan teröristlerin silahlı karşılık vermesi üzerine 12 teröristin etkisiz hale getirildiğini vurgulayan Taşyapan, şöyle dedi:

"Silahla karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada 12 terörist ölü ele geçirildi. Şehidimize Allah'tan rahmet dilerim. Polisimizin takibinde olan bir gruptu ve alınan ihbarlar neticesinde operasyon gerçekleştirildi. Olayla ilgili adli tahkikat devam ediyor. Vatandaşlarımızdan da bizlere gerekli ihbarlar duyarlı geliyor. Van halkına duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ederim. Vatandaşlardan gelen ihbarlar vardı ama polisimizin de takibindeydi. Operasyonda görev alan arkadaşlarımıza teşekkür ederim."

Operasyonda 30 el bombası, 12 uzun namlulu silah ve biksi marka makineli tüfek ele geçirildiği bildirildi.