Varufakis ve Çipras rest çekti ülkenin durumu kötüye gitti.

Ekonomik sıkıntı içerisinde bulunan Yunanistan'ın, ülkeye nakit akışının yeniden sağlanmasına yönelik kreditörleriyle olan müzakerelerde uzlaşma sağlanamadı.

AB Komisyonu, Yunanistan ile kreditörler arasında anlaşma sağlanması amacıyla devreye girmişti. Juncker'in girişimi bazı gözlemciler tarafından "uzlaşma için son şans" olarak nitelendirilmişti. AB Komisyonu sözcüsü, "Taraflar arasındaki görüş ayrılığının aşılamadığını" açıkladı.

Kreditörler anlaşma sağlanması için memur ve emekli maaşlarında yeni kesintilerle birlikte kalıcı olarak yıllık bazda 2 milyar euro ek tedbir talebinde bulundu. Bu talebin taraflar arasındaki görüşmelerin kesilmesine neden olduğu iddia edildi. 

Yunanistan'ın müzakerelerde elinden gelen tüm çabayı gösterdiğini ve yapacak başka şeyi kalmadığını ileri süren Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis, "Sıra Avrupa'da" açıklaması yaptı.
"SONUNDA TEMİZLİK AŞAMASINA GELDİK"

Ülkesinin Euro Bölgesi'nden çıkışını ithimaller dahilinde sayan Yunan Maliye Bakanı Varufakis, "Bugün çok güzel bir gün. Sonunda temizlik aşamasına geldik. Yunanistan dün 'yeter, buraya kadar' dedi. Şimdi Avrupalılar'ın karar alması lazım" ifadelerini kullandı.

Anlaşmazlık sonrası açıklama yapan Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras da, hükümetin Yunan halkının iradesi doğrultusunda hareket ettiğini belirterek, "Kimsenin demokrasiyi gömmeye hakkı yok" dedi.
ÇİPRAS: SABIRLA BEKLEYECEĞİZ

Yunanistan'ın tezlerinin kurumlar tarafından kabulleninceye kadar beklemekte kararlı olduğunu belirten Çipras, "Memorandumların 5 yıllık talanından sonra kurumların memur ve emekli maaşlarında yeni kesintilerle ilgili ısrarı, sadece siyasi bir amaç ile açıklanabilir. Kurumlar gerçekliğe geçinceye kadar sabırla bekleyeceğiz" dedi.

Yunanistan'ın vadesi dolan borçlarını ödeyebilmesi için ihtiyaç duyduğu finansman sorununun çözümünün 18 Haziran Perşembe günkü Euro Bölgesi maliye bakanları toplantısına kaldığı açıklandı. 
Editör: TE Bilişim