Windows 10 199 dolar satış fiyat.

Microsoft’un uzun süredir konuşulan ve yapılan açıklama ile ücretsiz olacağı duyurulan Windows 10 hakkında yeni bir söylenti ortalığı karıştırdı. ilk yıl ücretsiz olacağı söylenen Windows 10 ‘un ücretsiz olmayabileceği söyleniyor!

Evet yanlış okumadınız Windows 10 ücretsiz olmayabilir. Neden mi? bir laf cambazlığı sebebi ile…

Windows 7, 8 ve 8,1 sürülerinin herhangi birinde lisans sahibiyseniz Windows 10 ‘a geçişinizin ücretsiz olacağını açıklayan Microsoft, bu yöntem sayesinde kullanıcılarını Windows 10 ‘da toplamak istiyordu. Bunun sebebi ise her ne kadar eski sürümlerin de sahibi olsa da Microsoft, pazardaki “tüm cihaz, tek işletim” hedefine başka türlü ulaşmakta zorluk çekecekti. Bu çerçevede de yapmış oldukları lisans sahibiyseniz windows 10 ‘a ücretsiz geçiş stratejileri son derece mantıklıydı.

Tam da bu noktada bir laf oyunu karşımıza çıkarak Windows 7,8 ya da 8,1 ‘in yanında Windows Insider yani beta sürecine katılan kişilerin akıbeti belirsiz durumda kaldı. Microsoft, yaptığı açıklamada Windows 10 beta için herkesi kucaklayarak ister lisans sahibi olun ister olmayın herkesi Windows 10 ‘a bekliyoruz demişti. İşte tam da bu noktada Windows 10’un beta sürecinin tamamlanması ve Yaklaşık 1 ay sonra 29 Temmuz tarihinde resmi olarak ücretsiz dağıtımının başlanacağını duyurması ile arada kalan beta kullanıcıları arafta kaldı.

İşte tam da bu noktada eğer Microsoft bir süre daha sessizliğini korursa pazarda konu hakkında yorumlar çoğalacak ve kafa karışıklığı büyüyecek gibi görünüyor ancak ortada açık bir şey var ki o da şuanda beta versiyonu kullanan kişileri windows 10 açısından karanlık günler bekliyor.

Bu konudaki tahminim ise şu şekilde: Evet Microsoft Windows 7,8 ya da 8,1 lisanslı kullanıcılarını tek tıkla Windows 10 a geçirecek. Windows ‘u hiç kullanmayan kişiler 199 dolara sahip olacak ancak bu iki grup arasında yerini alan beta kullanıcıları için de ayrı bir konumlandırma yapması gereken ve da bu süreçte beta kullanıcılarını küstürmemesi gereken Microsoft, o kullanıcıları için yeni bir fiyatlandırmaya giderek yaklaşık 59 dolar gibi paketle karşımıza çıkacak gibi görünüyor. Böylece hem Microsoft şuanda hayalini kurduğu herkesin lisanslı Windows 10 kullandığı bir ortam yakalayabilecektir.

Peki siz Windows 10 ve Microsoft ‘un bu süreçteki fiyat politikası hakkında ne düşünüyorsunuz. Yorumlarınızı bekliyoruz…