Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz gecesi giriştiği kanlı darbe girişiminden 16 gün önce Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ilginç bir olay yaşandığı ortaya çıktı. FETÖ’cülerin ihanetinin boyutunu ortaya koyan olayda, 29 Haziran gecesi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde verilen iftar yemeğinden 1 saat önce meydana geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile darbe girşimi sırasında tutuklanan yaveri Albay Ali Yazıcı’nın ifadesinde ortaya çıktı.

ÇAKIYI UZATIYOR VE...

O akşam iftardan 1 saat önce yaveri Ali Yazıcı’yı makam odasına çağıran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yazıcı'ya bir zarf uzatıyor ve 'aç' diyor. Zarfta kendisi hakkında bir yazı olduğunu düşünen hain yaver, tereddüt geçirip zarf açacağı bulamayınca Cumhurbaşkanı Erdoğan ona kırmızı saplı küçük bir cep çakısı uzatarak “Al bununla aç” diyor. Yazıcı, zarfı Erdoğan'ın uzattığı çakı ile açıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan kâğıdı çıkarıp okumasını istediğinde Yazıcı’nın paniği daha da artıyor. Ancak yazının kendisiyle ilgili olmadığını anlayınca rahatlıyor. Zarfı açtığı çakıyı Cumhurbaşkanı’na uzatan Yazıcı'ya Erdoğan, “Sende kalsın, lazım olur”  diyor.

ZARFIN ARDINDAN İFTARDA DİKKAT ÇEKEN SÖZLER

Erdoğan’ın o günkü iftar yemeğinde FETÖ’yle ilgili sözleri de dikkat çekiciydi: “İnlerine gireceğiz demiştim; girdik. Cumhurbaşkanlığı’na da girmişlerdi, belki hâlâ da vardır. Onların üzerinde de çalışıyoruz, söyleyeyim, ya kendileri istifa eder giderler, nereye giderlerse gitsinler ama burayı lekeleyemezler.”