Yeni nesil liposuction: VASER LİPO sonunda yapılacak.

Günümüzde çalışma saatleri hayatımızda daha fazla yer kapladığından, kişinin spora zaman ayırabilmesi güçleşti. Spora devam eden grupta ise, bunu istikrarlı bir şekilde devam ettirebilmek bir başarı faktörü oldu.
Zamansızlık ya da motivasyon eksikliği sebebiyle spor yapamayan kişiler için, bölgesel yağlardan kurtulmanın ileri cerrahi yöntemlerle eskisinden çok daha kolay ve zahmetsiz olduğunu vurgulayan Estetik, Plastik Ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Altan Yücetaş, sporla bile bir türlü gitmeyen bölgesel yağların, artık Vaser Liposuction’a teslim olduğunu belirtiyor. Klasik Liposuction yöntemini tahtından eden Vaser Lipo, kişiyi bölgesel yağlardan kurtarıyor. Üstelik daha hızlı ve kısa bir iyileşme dönemi, daha az ağrı ve beraberinde getirdiği bir çok avantajla…
 GERGİN BİR CİLT İÇİN 5 'HİT' BESİN GERGİN BİR CİLT İÇİN 5 'HİT' BESİN
Op. Dr. Altan Yücetaş, tüm dünyada en çok uygulanan estetik operasyonlardan birinin liposuction olduğunu dile getirdi. Ancak gelişen teknoloji ve ileri cerrahi yöntemler sayesinde, artık klasik liposuction yanına birçok artı katarak tahtını Vaser Lipo’ya devrediyor. Eğer “ne kadar spor ve diyet yapsam da şu bölgedeki yağlar bir türlü gitmiyor, düzenli spor yapamıyorum, bölgesel yağlarımdan kurtulmak istiyorum” cümlelerinden biri ya da birkaçı sizin için geçerliyse; günümüzdeki tercih edilen en iyi liposuction yöntemi olan Vaser Lipo için uygun bir adaysınız demektir.
VASER LİPOSUCTİON NEDİR?
Vaser Liposuction temel mantığında klasik lipo ile aynı olsa da, uygulanış sırasındaki ultrasaund teknolojisi ile yanına birçok artı katarak klasik lipo’dan ayrılıyor. Peki bu ultrasonik liposuction, yağ dokusuna nasıl etki ediyor? İşte bu sorunun cevabı Vaser Liposuction’u, klasik liposuction yönteminden ayıran en önemli özellik. Ultrasaund ile cilt altındaki yağ dokusu sadece yağ hücrelerine etki eden özel bir ses dalgası ile sıvılaştırılıyor ve parçalanıyor. Cilt yüzeyinden ayrılan yağ hücresi daha sonra ince kanüllerle çekiliyor. Böylece klasik liposuction’a göre tek seferde daha fazla yağ dokusu alınabilmesi mümkün olabiliyor. Üstelik high defination olarak da adlandırılan Vaser Liposuction’da (vaser hi def) baklava olarak bilinen karın kası görünümünü yapabilmenin de mümkün olduğunu anlatan Op. Dr. Altan Yücetaş,  Vaser hidef lipo ile yağ aldırma işleminde kişinin vücuduna istediği kıvrımlı ya da kaslı görünümün de oluşturulabildiğini vurguladı.
 ERKEKLER EN ÇOK BUNDAN KORKUYOR! ERKEKLER EN ÇOK BUNDAN KORKUYOR!
Vaser Lipo’nun en önemli özelliği ise bu yöntemle vücuttan alınan yağlar, dolgu olarak kişinin kendi vücudunda yeniden kullanılabiliyor. Yani Vaser Liposellection ile hem daha düz bir karna sahip olabilir, hem de karın bölgenizden alınan fazla yağ hücrelerini göğüslerinize dolgunluk vermek, bacaklarınızdaki eğriliği gidermek, yüzdeki çizgilerinizi doldurmak ya da dudaklarınızı dolgunlaştırmak için kullanabilirsiniz. Yani bir yandan incelip, bir yandan da gençleşebilmek Vaser Lipo ile mümkün. Kişinin kendi yağı ile yapılan bu dolguların ortalama %30 kadarı, uygulandığı alanda ömür boyu kalıcıdır. Geri kalan %70 orandaki dolgu ise kişiden kişiye değişen bir periyodla zaman içinde erir.
VASER LİPOSUCTİON SONRASI İYİLŞEME SÜRECİ NASILDIR?

Vaser yönteminin bir diğer önemli avantajının ise kişinin çok daha az ağrı hissetmesi ve cilt yüzeyinde minimum düzeyde morluk oluşması olduğunu söyleyen Op. Dr. Altan Yücetaş, Vaser lipo sonrası iyileşme döneminde kişinin sosyal hayatına çok hızlı bir şekilde dönebildiğini belirtti. İyileşme dönemi kısadır ve sonuçları oldukça etkilidir. Çünkü yağ alımı sırasında şiddetli morluk ve ödeme neden olabilecek işlemler; Vaser’de yağ dokusu ultrasaund ile sıvılaştırıldığı için çok daha kolay ve zahmetsizce alınır. Vaser lipo sonrası spor için, kişi doktorunun kararıyla bir ay sonra hafif spor yapmaya başlayabilir.  
 ESTETİK CERRAHİDE UÇ NOKTA! ESTETİK CERRAHİDE UÇ NOKTA!
PEKİ VASER LİPOSUCTİON OLMAK İSTEYEN HASTALARI NASIL BİR SÜREÇ BEKLİYOR?
Vaser Liposuction sadece tek bir alana uygulanabileceği gibi, birkaç problemli bölgeye aynı anda kombine bir şekilde de yapılabilir. Erkeklerde meme dokusunun fazla gelişmesi de, vaser liposuction ile jinekomasti yapılarak kolay ve etkili şekilde tedavi edilmektedir. Kadınlarda ise en sık tercih edilen bölgeler karın, basen, kollar ve gıdı bölgesidir. Vaser istenmeyen yağların birikmiş olduğu tüm bölgelere uygulanabilir. İç bacak, dış bacak, diz içleri, sırt, bel ve göğüsler bunlara örnek olarak sayılabilir. Eğer tek ve küçük bir alan yapılacaksa lokal anestezi tercih edilebilir. Ancak geniş bir alanda uygulanacaksa hastaya sedasyon ya da genel anestezi uygulanır. Tek alan Vaser Liposuction işlemi ortalama olarak 1 saat sürer, alan çoğaldıkça süre uzar. Ameliyat sonrasında hastaya özel bir korse giydirilir ve verilen güçlü ağrı kesiciler ile hasta ilk saatlerini dahi oldukça konforlu ve ağrısız bir şekilde geçirir. Uyanan hastaya yaklaşık 3 saat içinde ilk yürüyüşü yaptırılır ve doktor kararı ile hasta yatış gerekmeden taburcu olabilir. Ancak birden çok alana yapılan Vaser Liposuction’dan sonra hastanın ilk gecesini daha konforlu atlatabilmesi için hastanede kalması istenebilir. Yurt dışından gelen hastalar 3. gün uçağa binerek ülkelerine dönüş yapabilir.
VASER LİPOSUCTİON SONRASI SÜREÇ NASILDIR?
Vaser Liposuction sonrası hastamızdan korsesini 3 hafta boyunca kullanmasını isteriz. Morlukların şiddeti hafiftir ve çok hızlı iyileşir. Her cerrahi işlemde olduğu gibi, iyileşme döneminde vücut bir miktar ödem toplayabilir. Ancak vaser lipo yaptıranlar, ilk haftadan sonra ödemlerin inmesiyle incelme etkisini görür ve bu etki 10. günden itibaren oturur.
En sık sorulan sorulardan biri de “Bu ameliyat yazın olmak için uygun mudur” şeklindedir. Aslında her operasyon, her mevsim yapılabilir. Hava şartları iyileşme dönemine pozitif ya da negatif bir etki yapmaz. Ancak Vaser Liposuction sonrası korse kullanımı, aşırı sıcaklarda dış mekanda bulunmak zorunda kalan hastalar için sıkıntılı olabilir. Eğer yazın vaser lipo olanlar, iyileşme dönemini serin bir ortamda geçirecekse, işlemin yazın yapılmasında da hiçbir mahsur yoktur. Tatilde ise denize ya da havuza girmek Vaser Lipo sonrası hiçbir sorun yaratmaz. Yara izlerini güneşten korumak yeterlidir. Vaser Liposuction yönteminde küçük deliklerle deri altına giriş yapıldığı için, bu yara izlerini güneşten korumak hasta için oldukça kolay olacaktır.
Yıllarca diyet ve spor yaparak sizi bir türlü terk etmeyen fazla yağlarınızdan kurtulmak Vaser Liposuciton ile artık çok daha kolay ve konforlu. İhtiyacınız olan şey; karar vermek ve iyileşme döneminiz için takviminizden rahat bir 3 gün seçmek. Gerisi bir yandan incelmek, bir yandan da kendi yağlarınızla gençleşmek…