Yeraltı şehirleri gezi rotasında yer alacak.

KAYSERİ (AA) - Melikgazi Belediyesi, Ağırnas Mahallesi'ndeki yeraltı şehirlerinin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla gezi rotası belirledi.
Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yaptığı yazılı açıklamada, Ağırnas Mahallesi'nin Mimar Sinan'ın doğduğu yer olarak bilindiğini ve yeraltı şehrinin milattan önceki dönemlere tarihlendirildiğini ifade etti.
Ağınas yerleşim alanının sadece Melikgazi veya Anadolu için değil dünya kültür mirası için de çok önemli ve özel bir konumda olduğunu vurgulayan Büyükkılıç, şunları kaydetti:
"Ağırnas bölgesi, Melikgazi Belediyesinin korunması, kollanması ve tanıtımı kapsamındadır. Ağırnas sadece bir yerleşim yeri değil, bir turizm ve kültür merkezidir. Melikgazi Belediyesi olarak Ağırnas’ın tanıtımı ve bir cazibe merkezi olması için gerekli proje çalışmaları yapılmıştır. Bu kapsamda yeraltı şehri için kültür gezi yolu belirlenmiştir. 3 ayrı yeraltı şehri bulunan ve 4 katlı olan bu doğal ve tarihi mekanlar gün yüzüne çıkarılarak işlevlik kazandırılacaktır. Sadece yeraltı şehri olarak değil, bölgeye özgü ev eşyalarının sergilendiği müze, sergi salonu, konser salonu ve açık alan kahvehaneleri ile adeta bir dinlenme merkezi haline de getirilecektir."
Büyükkılıç, Ağırnas yeraltı şehri için proje değerlendirme çalışmasının tamamlandığını sözlerine ekledi.