Yıldırım ve Bahçeli, görüşme sonrası kameraların karşısına geçerek ortak basın toplantısı düzenledi.

Yıldırım, yaptığı konuşmada 15 Temmuz gecesinin, Türkiye’nin geleceğine, demokrasisine, milli iradesine yönelik darbe kalkışmasının milletin kararlılığıyla etkisiz hale getirildiğini belirterek, "Darbe ile ilgili süreç, milletimiz adına başarıyla tamamlanmıştır. Ancak, işimiz bitmemiştir. Bundan sonra, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de ifade ettiği gibi yapacak çok işimiz var. İstiyoruz ki bu ve buna benzer acıları milletimiz tekrar yaşamasın, gençlerimizin geleceği karartılmasın. Bu girişimin ilk anından itibaren Sayın Genel Başkan telefonla arayarak bu konuda her türlü desteğe hazır olduğunu ifade etmiştir. Sadece destek değil, meydanlarda biz de olacağız demiştir, partililerimizle, taraftarlarımızla. Yine, diğer siyasi partilerimiz de parti rozetlerini, düşüncelerini bir kenara bırakarak topyekün olarak terör odaklarına karşı darbe girişimlerine karşı tek yürek olmuş, bu bela defedilmiştir. Bundan sonra yapacak işimiz var, onu da inşallah önümüzdeki günlerde yapacağız. Türkiye’de artık bölücü terör, darbe girişimleri halkın gündemini işgal etmekten çıkarılacak" ifadelerini kullandı.

"Ülkemizde tabii ki farklılıklarımız var, hepimiz aynı ten rengine sahip değiliz gözlerimizin renkleri farklı ama farklı olmayan birşey var, hepimizin gözlerinden akan yaşların rengi aynı" diyen Yıldırım, "Bu tabloyu muhafaza etmek de biz sorumlu konumdaki kişilerin en büyük görevi olmalıdır. MHP, baştan beri bu hassasiyeti hep göstermiştir. Mesele Türkiye olunca, memleket olunca gerisi teferruattır anlayışının bugün de sürdüğünü görmekten memnuniyet duydum. Bir kez daha bize verdiği katkıdan dolayı şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

BAHÇELİ: "TÜRKİYE, BİR BELADAN KURTULMUŞTUR"

Türkiye’nin bir beladan kurtulduğunu dile getiren Bahçeli ise, "Bugün saat 13.00’da bir araya gelerek son günlerde yaşanmış olan sıcak gelişmeler üzerinde bizleri çok yönlü bilgilendirme fırsatını kullanarak önümüzdeki değerlendirmelerde ışık tutabilecek yaklaşımlar ortaya koymuştur. 15 Temmuz günü gece başlayan ve Türkiye’yi bir felakete götürecek olan bir darbe teşebbüsü mevcut siyasi iktidarın kararlı ve dik duruşu sayesinde çok kısa süre içinde engellenmiştir. Bu, siyasi kurumlar arasında dayanışma ruhunu geliştirmiştir. Demokrasi tercihinde ortak bir akıl hakim olmuştur ve çok kısa süre içerisinde darbenin henüz daha sonuçları net görülmemekle beraber önemli ölçüde tehlike boyutundan uzaklaştığı hissedilmektedir. Toplumumuzda rahatlama olmuştur, normal hayat devam etmektedir. Bu konuyla ilgili siyasi iktidarın alabileceği, tekrar darbenin bütün unsurlarını kaldırabilecek, gelecekte böyle bir teşebbüse bir daha imkan tanımayacak değerlendirmelerinde MHP olarak Meclis’te temsil edilen 40 milletvekilimizle ve halktan aldığımız destekle, iktidarın bu gayretlerinin yanında olacağımızı Sayın Başbakanımıza bir kez ifade ettik. Türkiye, bir beladan kurtulmuştur. Başbakana teşekkür ediyorum, milletimize geçmiş olsun diyorum" diye konuştu.