Çalışanların izin hakkında hazırlanan yasada 10 günlük blok izin hakkı 6 güne düşürüldü 3 olan izni bölme sayısı ise 5'e çıkarıldı ancak daha sonra komisyon bunu yeniden 10 güne çıkardı. 10 gün blok iznnin dışında kalan kısmın ise kaça bölüneceğine ise sınırlama getirilmedi.

TBMM gündemindeki torba yasa tasarısında işçilerin izin süreleri konusunda öngörülen düzenleme, Plan Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmeler sırasında işçi ve işveren tarafının ortak önerisiyle yeniden değiştirildi. İş Kanunu’na göre, halen izin süreleri, bir bölümü on günden az olmamak üzere, en fazla üçe bölünebiliyor. 
 
10 GÜN BLOK İZİN HAKKI
 
Tasarıda, 10 günlük blok izin 6 güne indirilirken, en fazla 3’le sınırlandırılan bölünme sayısı da 5’e çıkarıldı. Fakat komisyonda yapılan değişiklikle yeniden 10 günlük blok izne dönüldü. İznin 10 günü aşan kısmının kaça bölüneceğine ilişkin ise herhangi bir sınırlama konulmadı. Böylece, yıllık 20 günlük izin hakkı bulunan bir işçi, bunun 10 günlük kısmını blok olarak, kalan 10 günlük kısmını ise ihtiyaç duyarsa 1’er gün şeklinde 10’a bölerek kullanabilecek. 
 
5 YILLIK İŞÇİNİN YILLIK İZİN HAKKI 14 GÜN 
 
Yıllık minimum izin, çalışma süresine göre şöyle: 
 
-Bir yıldan beş yıla (dahil) kadar olanlara: 14 gün,
 
-Beş yıldan fazla on beş yıldan az olanlara: 20 gün 
 
-On beş yıl ve daha fazla olanlara: 26 gün
 
-Hizmet süresi ne olursa olsun 18 yaşından küçük, 50 yaşından büyük işçilere: 20 gün