"Zeyrek ile Çeyrek" yakın zamanda TRT ekranlarında yayınlanacak.

Sevimli iki zabitin, 1860'lı yılların İstanbulunda geçen özel hayatları ve karakol yaşantılarının ele alındığı "Zeyrek ile Çeyrek" dizisi, 17 Haziranda TRT 1'de yayınlanacak.

Dizinin Genel Koordinatörü Mehmet Çoban, çekimlerin yapıldığı İzmit Seka Film Platoları'nda düzenlenen basın toplantısında, "Zeyrek ve Çeyrek"in ''Filinta'' dizisinden çıkan 2 karakter olduğunu belirterek, toplam 29 bölümlük bir eğlence dizisi çekeceklerini bildirdi.

TRT için keyifli bir dizi yapmaya çalıştıklarını dile getiren Çoban, "Bunun için yola koyulduk. Şu anda çekimlerin ve montajın tam ortasındayız. 'Zeyrek ve Çeyrek' aslında dünyada gördüğümüz ikili komedi karakterleri. Ustalarımıza saygı olarak da söyleyelim Zeki-Metin gibi, bu tür ustalarımızdan da esinlenerek bugünün komedi karakterlerini ve ustalarını yaratmak için çıkardığımız karakterler" diye konuştu.

Çoban, yaklaşık 15 bölümün çekimini bitirdiklerini anımsatarak, "Bir günlük dizinin zorluğunu ve yoğunluğunu tahmin edebilirsiniz. Gerçekten çok zor ve yoğun çalışıyoruz. Özellikle oyuncularımız ve teknik ekibimiz günde 18-20 saat çalışıyoruz" dedi.

"İlk kez 45 dakikalık dizi"

Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Çoban, "Dizinin bölümlerini 90 veya 120 dakika yapmıyoruz. İlk kez 45 dakikalık bir dizi çekiyoruz. Böylece dizi zamanlarını da kısaltmış olduk. Başarılı olur ve bu tarz devam ettirilebilirse bu tür işler, belki bir ilki de başlatmış olacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Dizinin yönetmeni Sami Saydan ise 20 yıldır dizi sektörünün içinde olduğunu ve hep drama çektiğini belirterek, bu durumun kendisini üzdüğünü, o yüzden "Zeyrek ve Çeyrek" ile güldürmeyi denediğini söyledi.

Zeyrek ile Çeyrek'in başarılı olacağına inandığını vurgulayan Saydan, "Bu platoyu dolaşan, aylardır bizimle bu zorlu mücadelede yer alan arkadaşlar çok eğleniyor. Bu benim için bir done, umarım yanılmıyorumdur" diye konuştu.

Saydan, "Leyla ile Mecnun", "Kardeş Payı" ve "İşler Güçler"'in çok enteresan diziler olduğuna dikkat çekerek, Zeyrek ve Çeyrek'in bunların üzerine çıkacağını ileri sürdü.

Öte yandan, tanıtım toplantısında dizide "Çeyrek" karakterini canlandıran Serhan Ernak, "Zeyrek" rolünü oynayan Kemal Zeydan ile oyuncu ekibinden İsmail Hacıoğlu, Ceyda Olguner, Mine Teber, Suat Sungur, Zeyno Eracar, Toygun Ateş, Hakan Bilgin, Pelin Öztekin, Ayşen Batıgün Bulut, Ali İhsan Bozdemir, Yavuz Topoyan, Onur Yaprakçı, Kıvanç Baran Aslan, Funda Bostanlık ve Eda Akkaya da yer aldı.

Dizi hakkında

Dizide, dönemin İstanbulunun farklı tarzı ile ramazan ayının neşesi olacak iki zabitin, 1860'lı yıllarda geçen, özel hayatlarının ve karakol yaşantıları komedi şeklinde işleniyor. "Zeyrek ile Çeyrek" - "Bir Ramazan Temaşası" isimli dizi, ramazan boyunca her akşam TRT 1 ekranlarında izleyicilerle buluşacak.

Dizide kahramanların yaşadığı mahallede Osmanlı'da yozlaşmaya uğramamış, insan ilişkilerinin sıcaklığını yitirmediği, insanların birbirleriyle dayanışma içinde olduğu sosyal yaşantı da ekranlara yansıtılacak. Ramazanın bereketinin kendisini her alanda hissettirmesi, olaylara komedi gözlüğüyle bakılması ve işlenmesi de dizinin esas amaçlarından olacak. Ayrıca, dizi boyunca zamanın eğlence anlayışından kesitler sunulurken, iftar ve sahurun kendine has güzellikleri vurgulanacak.

Yapımını Es Film'in üstlendiği "Zeyrek ile Çeyrek" dizisinin yapımcılığını ise Yusuf Esenkal ile Serdar Öğretici yapıyor. 
Editör: TE Bilişim