NASA Dünyaya Olası Bir Meteor Çarpmadan Önceki Senaryoyu Açıkladı

Abone Ol

Dünyaya olası bir meteor çarpmadan önce neler yapılabilecek olduğunu açıklayan ABD Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), olası bir durumda tüm dünyada her hükümet ile ortak önlemler alınabilecek olduğunu açıkladı. Tüm hükümetlerin bu sorun üzerine odaklanması gerekecek olduğunu belirten NASA, raporunda bu durumun önlemler alınması için gerekli olduğunu ve roketler üreterek şimdiden meteor ve dünyaya çarpacak olan göktaşlarına karşı önlemler almak zorunda olduklarını açıkladı. Roketler ile meteor veya gök cismini uzaklaştırabilecek olduklarını, en son aşamanın ise tüm insanlığı dünyada yer altında olan en güvenli sığınaklara götürmek olacak olduğunu açıkladı.

Sığınak Sayısı Artıyor

Dünyada ABD ve diğer ülkelerde insanlar özel olarak evlerine yakın bölgelere veya direkt olarak evlerinin alt kısımlarına çok güvenilir nükleer saldırılara bile dayanıklı sığınaklar inşa ettiriyorlar. Türkiye'de evlerin bazılarında sığınaklar olmasına rağmen nükleer saldırıya dayanıklı hiçbir sığınak malaesef bulunmuyor. Türkiye'ye ABD Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından verilecek olan görevlerin yerine getirilecek olduğu tahmin edilirken, ABD'nin Avrupa ülkeleri ile önlemler konusunda öncü olacak olduğu tahmin edilebilir.

{ "vars": { "account": "G-39SSKFJRW0" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } { "vars": { "account": "G-JV1786CP4L" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }