Niğde’de engelli annesi Songül Çalışkan başkanlık yaptığı derneğin üyelerinin her türlü ihtiyacını karşılıyor.

Dernek üyelerinin ’Songül anne’ diye hitap ettiği 2 bin üyesi bulunan Niğde Sakatlar Derneği Başkanı Songül Çalışkan engellilerin topluma kazandırılması için birçok projeye imza atıyor. Çalışkan, ‘kadının değdiği her el, her iş başarı’ demektir sloganıyla engelli üyeler için birçok kurs açarak kendilerini geliştirmeleri için çaba sarf ettiklerini söyledi.

Özel bir kızı olduğunu ifade eden Çalışkan, "1993 yılında özel bir çocuğun annesi oldum. Cam kemik hastası bir kızım var. Çok zor bir süreç atlattık. Kızımın hayatı çok farklı, bebeklik, ergenlik, yetişkinlik durumları zorlu bir süreç oldu. Hiç kimseye dokundurmadım çok hassas, kırıkları ve ağrıları olabilir. Mücadeleden hiçbir zaman vazgeçmedik. 2011 yılında derneğe geldim. Buradaki arkadaşlarımın en büyük ihtiyaçlarının sevgi ve sosyalleşme olduğunu fark ettik. Onlara elimden geldiğince kızıma ne kadar özverili bir anne olduysam engelli çocuklarıma da anne oldum. Onların yüzleri güldükçe ben de mutlu oluyorum" dedi.

"Kadının değdiği her el, her iş başarıdır"

Çalışkan, "Engel durumlarının kendilerine engel olamaması gerektiğini aşılıyorum. Bu konuda da az da olsa başarı elde ettiğimizi düşünüyorum. Nerede ihtiyacı olan bir aile, bir engelli olsa onlara destek için koşmaya çalışıyorum. Kadının değdiği her el, her iş başarıdır. Eğitimi aşılamaya çalışıyorum. Ben lise mezunuyum. Eğitimsiz bir hayatı düşünemiyorum, sadece okul okumak değil kültürel anlamda kendimizi doldurmamız gerekiyor" ifadelerini kaydetti.
Kaynak: iha