Uşak’ta yaşayan 72 yaşındaki emekli öğretmen Uğur Öngel, evinin karşısındaki boş araziye sokak hayvanları için yıllardır yemek bırakıyor.

Duyarlılığıyla çevresindekilere örnek olan Öngeli’in bu ilgisini hayvanlar da karşılıksız bırakmadı. İki ayrı sokak köpeği bir yıl arayla burada doğum yaptı. Geçen yıl yine Aralık ayında 6 köpek yavrusunu karların altından çıkararak kurtaran Öngel şimdi aynı yerde başka bir sokak köpeği ve 5 yavrusuna bakıyor. Yaşlılıktan yakınan ve hayvan severlerden yardım isteyen Öngel; " Geçen sene karlı bir gündü gece burada mızıklama sesleri duydum ve yavruları gördüm. Bir gecede 3-4 kez onlara bakmaya çıktığımı biliyorum. Çok kar yağdı gelmeseydim karın altında kalacaklardı. Bu sene de fark etmeseydim bunlar yine soğuktan ölürlerdi. Biliyorsunuz geceleri soğuk oluyor. Kulübeye aldıktan sonra rahat ettiler. Çevremizdeki vatandaşlardan da rica ediyorum sahip çıksınlar, bunlar benim değil, bunlar hepimizin, insanlık için, hayvanı sevmeyen insanı sevemez" dedi.

Lokantalardan yemek artığı isterken yanlış anlaşıldığından yakınan Öngel;" Sanki kendime istiyormuş gibi anlaşılıyor, halbuki benim tek gayem hayvanlar. Ama lokantacılar bazen ters anlıyor, ters anlaşılmak da istemiyorum. Şu yavruların ne günahı var. Bunlar annelerinden süt emecekler. Anneleri bunlara süt vermesi için beslenmesi lazım. İşte doldurduk artık yemeklerden ama benim bir başıma yapabildiğim bu kadar."

Çöplerden bulduğu yemek artıklarını bile toplayıp hayvanlara verdiğini vurgulayan Emekli Öğretmen Öngel yemek artıklarının, özellikle ekmeklerin çöplere atılmamasını istedi.
Kaynak: iha