Trabzonspor'un bu sezon içini acıtan üç müsabaka vardı ki, bunları almak gerçekten Trabzonspor için bir onur meselesi olmuştu adeta!



Bunlardan ikisi, Ersun Yanal'ın Trabzonspor'da ki sonunu hazırlayan ağır iç saha mağlubiyetleriydi hiç kuşkusuz..

Diğeri de Rıza Çalımbay'ın iki antrenmanla Trabzonspor'un başında ilk defa çıktığı Evkur Yeni Malatyaspor'du..

Yani, bu akşam Trabzonspor'un farklı yendiği E.K. Malatyaspor'du!..



Önce deplasmanda, Aytemiz Alanyaspor, sonra Teleset Mobilya Akhisarpor galibiyetleri, sonrasında ise bu akşam ki Evkur Yeni Malatyaspor iç saha galibiyeti..



İşte bugün Trabzonspor ilk yarıda içini acıtan bu üç rakiple adeta hesabını kapatıp, kendisi için Avrupa kupalarının yolunu açacak bereketli bir tahsilata imza atmış oldu..



Bu son galibiyet ile Milli araya moralli girecek bir Trabzonspor'un, başkan ve yönetim kurulununda  kongre hazırlıkları yaptığı şu zor süreçte, bir nebze olsun stresini aldığını rahatlıkla söyleyebiliriz..



Evet,  alınan bu farklı galibiyet aynı zamanda, Beşiktaş yenilgisi sonrası Trabzonspor'un elinde kalan Avrupa Kupaları hedefine tutunması açısındanda elzem bir galibiyet oldu diyebiliriz..

Hani denir ye ' bir galibiyetten çok ötesi ' diye, aynen öyle bir üç puanın çok ötesinde bir kazanım oldu bu akşam ki başarının bir diğer hikayesi.



Öyle ki, Kayserispor ve Göztepe'nin puanlar kaybettiği bir hafta da Trabzonspor bütün acabaları adeta sildi süpürdü.



Rıza Çalımbay'ın dediği gibi, bize bir seri yakalamak yeter demesini futbolcu kardeşlerimiz sahada en mükemmel şekliyle bizlere kanıtladılar, son iki hafta itibariyle..



Rıza hoca, farklı Akhisarspor galibiyetine imza atan kadroyu bozmadan, Malatyaspor karşına aynı kadroyu çıkardı.

İlk yarıda Burak Yılmaz'ın şık penaltı  golü sonrası rakibin kaydettiği talihsiz gol, biraz olsun umutları kırmış olsa da, ikinci yarı Yusuf Yazıcı'nın oyunun içine katılımıyla Trabzonspor hak ettiği bir galibiyetle haftalar sonra olması gerektiği yerlere doğru ilerleyeceğinin sinyallerini verdi, bu güzel akşamda..



Ayrıca bu maçta iki gol atarak -  takımını rahatlatan Yusuf Yazıcı'da taraftarıyla arasındaki buzları eritmiş oldu.

N'Doye, Abdülkadir ve Hubocan'ın sonradan girdikleri oyunda, takımlarına kattıkları pozitif yansımalar Trabzonspor'un bir başka artıları oldu bu akşam.



Trabzonspor için herkes gri bir tablo çizerken, Rıza hoca ve talebeleri, olumsuzluk zeminine itilmek istenen bu duruma karşı bent olmaktalar..



Sonuç itibariyle, Trabzonspor'u her ne kadar sıradanlaştırmak için satır aralarında bu yönde algı oluşturmak isteyenler olsa da, bu ve ardından gelmesi muhtemel galibiyetler, onlara en güzel ve anlamlı cevaplar olacaktır, hiç kuşkusuz..



Yiğit bir düşer, bin kalkar düştüğü yerden.

Hele bu yiğitin adı Trabzonspor ise, bir değil bin kere düşünmek gerekir, onu yere düşürmek için..



Hasan Akbaş

Haberts.com