Ersun Yanal bu takımın başında iken yediğimiz gollere bakın.

Rıza Hoca geldikten sonra yemediğimiz gollere bakın.

Keza Ersun Yanal varken top oynama oranına bakın.

Rıza Hoca varken top oynama oranına.

Trabzonspor çok iyi bir yükselişin içinde.

İster eksik maç olsun, ister fazla maç. Bu takım taraftarı ile birlikte şaheser bir futbol oynuyor. Yerel manşette şöyle bir yazı görmek isterim: "TRABZONSPOR ŞANLI TARAFTARIYLA ZİRVEYE OYNUYOR."

Gerçekten Trabzonspor iç sahada tıpkı 2010/2011 sezonundaki gibi topla çok oynayan, isabetli şut oranı fazla olan, futbola aç, mücadele azmi yüksek bir futbol anlayışı var.

Top bi an olsun bizden kopmuyor.

Orta sahada kendini geliştirmeye başladı.

Orta saha demişken;

Ben ayrı parantezi Yusuf Yazıcı ve Okay Yokuşlu'ya açmak istiyorum. Yaşlarına göre çok ama çok büyük oynuyorlar. Hele ki Okay Yokuşlu...

Her maç, maçın gizli kahramanı... Bu şekilde oynamaya devam ederse Trabzonspor'un efsanelerinden birisi olmaya aday...

Maç biraz tempolu başladı ve maç bitene kadar hiç tempo düşmedi. Bursaspor'un zaten kalitesi ortada. Bu takıma karşı bu oyunu oynamak cidden zor. Ama her zaman dediğim gibi Trabzonspor için zor, kolaydır. İmkansız biraz zaman alır.

Bursaspor teknik direktörü Paul Le Guen, Türk futbolunun alışık olmadığı 3-5-2 oyun sistemini sahaya işledi. Rıza Hoca için bu taktiği bertaraf etmek kolay olmasa gerek. Ama gerek tecrübesi,gerek kalitesi ile 3-5-2 taktiğini ezdi geçti. Bırakın 1 senelik sözleşmeyi 5 senelik mukavemet yapılması gerekiyor.

Rıza Hoca'nin tek eksiği: 

Damdoy'un artık yedeğe çekilmesi gerekiyor. Rodallega konusunda gösterdiğim tepki hala aynı. Neden as oynamayı hak eden bir futbolcu yedekte beklesin ki. Burak ile Rodallega bu ligi sallayan forvetlerin başında gelir. Onların kalitesini ve gücünü absorbe edecek bir forvet yok.

Hakem: Halis Özkahya...

Hakemler için yapılan yorumlar her zaman klişe oluyor. Bir hakem görmedim ki Trabzonspor'un yönettiği maçlarda tarafsız olsun.

Burak Yılmaz'ın girdiği ikili mücadelede yere düşmesi, yine Pereira'nın topu ceza sahası içine atarken Bursasporlu oyuncunun topa elinin değmesi. Bütün futbol yorumcuları aynı görüşte: P E N A L T I!

Ama yine,yeni,yeniden Trabzonspor maçı hakeme rağmen kazanmasını bildi. Hakemler Trabzonspor'u çiğnemeye kalksa da Karadeniz Fırtınası hakemleri bertaraf etmesini bildi.

Bir kez daha bu takımın taraftarı olduğum için gurur duyuyorum.

Ne olursa olsun "Acaba bu sene o sene mi?" diye kendime sormaya başladım. Neden olmasın?

50.yılımızda şampiyonluğu görmek neden olmasın?

Saygılarımla.