"Yusuf Yazıcı, Trabzonspor ile iyi bir sezon geçirmemişti"
Nafi Alpay'ın derlediği habere göre Paulo Fonseca, "Yusuf Yazıcı, Trabzonspor ile iyi bir sezon geçirmemişti, sebebini tam anlamıyla bilmiyordum. Sezon başı bana ilk söylediği ‘burada kalıp, Lille projesinin bir parçası olmak istiyorum, bana şans verin’ oldu. Bu isteğine hazırlık döneminde gerekli özveriyi göstermesi şartıyla olumlu yanıt verdim. Yusuf çok iyi çalıştı, defansif sorumluluklar almayı kabul etti. 

"Yusuf'un kadroda kalmasına karar verdim"
Taleplerimi çok iyi anladı. O dönem ikinci bir forvet arıyorduk ama olmadı. Yusuf da yetenekli, farklı özellikleri olan ofansif bir oyuncuydu, haliyle kadroda kalmasına karar verdim. Sahte 9 oynamaya müsait bir isim, ayakları kuvvetli, baskı anında, sırtı dönük top saklamasını bilen bir isim. Çoğu pozisyonda %70-80 oranında doğru karar alabiliyor.

"Yusuf’un da bizimle kalmasını istiyorum"
Sağda oynarken savunma yönünden üzerine düşeni yaptı. Yusuf, her yere koşup, top kazanacak bir profil değil ama ondan istediğim özveriyi gösterdi. Çok iyi bir insan. Ocak ayı için bir golcü istiyorum hâlâ ama Yusuf’un da bizimle kalmasını istiyorum.

"Yusuf’un çok yönlülüğünden faydalanabiliriz"
Adam Ounas, Afrika Kupası’na giderse Yusuf’un çok yönlülüğünden faydalanabiliriz. Yusuf daha iyisini yapabilecek bir oyuncu, benim tek şüphem yeterli seviyenin üzerinde bir seviyeyi koruma kapasitesi ile ilgili.

TFF'den Flaş Karar! Mehmet Büyükekşi Açıkladı TFF'den Flaş Karar! Mehmet Büyükekşi Açıkladı

Bazen motivasyon ve konsantrasyon seviyesine göre kendini yüzde yüz vermiyor. Bu, romantik bir oyuncu olduğunu gösterir. Bu sebeple de iyi bir seri yakaladığı ya da iyi bir döneme girdiği zaman Yusuf’u daima yukarı çekmek, ileri doğru itmek zorundayım tekrar düşmemesi için" dedi. 

Bu sezonki performansı
Lille ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2024 yılına kadar devam eden 26 yaşındaki yıldız oyuncu bu sezon forma giydiği 22 karşılaşmada 7 gol ve 1 asist kaydetti. 

Editör: Haber TS