Avrupa’da olmayacak Trabzonspor üzdü mü, üzüldü mü?

Oysa Rabotnicki’yi gözünde fazla büyütmenin cezasını çeken Trabzonspor kenar  yönetimi  sanırım hem üzüldü, hem de milyonlarca bordo mavi gönüldaşını üzmekle bırakmayıp, kahretti, kelimenin tam anlamıyla!

Tam da Erkan Zengin’in istim üzerine çıkan oyunu, M’Bia’nın müthiş oyun zekası ve saha içi liderliğini, keza gen Okay Yokuşlu’nun  bırakın yemyeşil zemini, en zor yokuşlarda bile mükemmel koşular yapacak olmasını, Yusuf Erdoğan’ın asla tarif edilemez hareketli oyun aksiyonlarına odaklanmışken, işi uzatmalara bırakmasını bile kanıksadığım Trabzonspor maalesef ikinci bir Vanspor  faciasını yaşattı bizlere!
Bunda da vardır bir hayır, tarih acısıyla tatlısıyla bir şekilde hatırlanıyor, hatırlatılıyor bir şekilde!

Şimdi Ne (Mİ)  Olacak?

Bu sonucun baş sorumlusu Makedonya’da yaşanan o malum krizi yönetemeyen yönetimdir diye düşünüyorum.
İşin aslı Trabzonspor gibi camia ismiyle en azından bir beraberlikle bu akşamı Süper LİG başı son hazırlık maçı olarak değerlendirmeliydi.
Rakibe saygımız elbet var.
Fakat rakibin Trabzonspor’un gücünden ziyade, tarihine olan saygılarından dolayı, bu akşam ülke tarihlerine adlarını altın harflerle yazdırmasını bildiler…

Kalecilerinin mükemmel oyununa aynı derecede uyum gösteren diğer oyuncuların akıllı ve sakin tavırları Trabzonspor’u Avrupa sahnesinden itmeye yetti.

Maçı izlerken şunu da düşündüm: Defans bloğunu komple yabancı oyunculardan düşünen Şota,  Rabotnicki’nin kaleci dahil geri dörtlüsünü tümden almayı akıl eder mi?
Hem tümden maliyeti bizim ligimizde düşmemeye oynayan mütavazi bir  ‘ Süper Lig ‘ ekibinin çok çok altında bir bütçeye sahip böyle bir mali tablo ortadayken…

İşin hamaset tarafı bir yana, şimdi kaptan Onur’a o çıkışın bedeli bir şekilde ince ince bir takım çevrelerce yaftalanacak!
Peki, koca bir ilk yarıda oynanan o ürkek oyunun nedeni kime sorulacak?
Tur  arayan bir takım, üstelik kendi evinde böyle tutuk oynamayı nasıl düşünür, anlamak mümkün olmadı…
Yani, tutan tutmadı diyelim, atacak olanlar neden işlerini daha dikkatli yapmadılar, yapamadılar?

Futbol böyle bir şey işte…
Olmayınca olmuyor, olamayabiliyor!
Fakat zor ve katlanılması, hazmedilmesi hele Trabzonspor gibi özellikle Avrupa arenasında bir çok defa dişe dokunur başarılara imza atmış bir camia için kabul edilemez bir skor sonucudur…

Bir de oyuna giren  Deniz Yılmaz, Sefa ve Aytaç ‘ı hiç beğenmedim(?)

Evet,
Uzun lafın kısası kendi liginde ilk beş için kendine hedef koyması muhtemel  Trabzonspor’a  2015-2016 futbol  sezonunda başarılar dilerim…