Milli Takımlar Programı için lige verilecek araya girilirken Trabzonspor’un rakibine göre mutlak kazanması gereken bir doksan dakikaydı.

Fakat bazen istemek ve gereksinimler sizin bu istekleriniz için gerekli çaba ve şansında yanınızda olması elzemdir.

Kayserispor’u bugün Trabzonspor karşısında izlerken gerçekten takdir ettiğimi belirtmeden geçemeyeceğim doğrusu.
Romen teknik direktörüyle harika bir hava yakalayan Kayserispor, Deniz Türüç önderliğinde bulunduğu yeri gerçekten hak edecek bir doksan dakikayı daha bizlere kanıtlarcasına bu durumu bir kere daha izletmiş oldu…

Bugün Trabzonspor istediği oyunu sahaya yansıtamadı diye düşünebiliriz, lakin bunda Kayserispor’un hatlar arası müthiş uyumları ve oyunu sahanın her yerine iyi yaymaları ve yine sahanın her yerinde istedikleri oyun şeklini harfiyen uygulamaları Trabzonspor’u o beklenen oyununu sergilemesini engelledi.

İşte rakibin bu kompakt ve dikine – yana oyunu Trabzonspor’u özellikle merkez orta saha bölgesinde top yapamaz, oyun kuramaz hale soktu…

Fakat…

Bugün Trabzonspor’un oyunu mecburi sakatlıkların sekteye uğrattığını da görrmezden gelemeyiz.
Tamam ilk değişiklik Önazi çıkana kadar Trabzonspor öyle ahım şahım bir oyun oynamıyordu bel ki, fakat yine de Trabzonspor rakip ceza sahasına iniyordu belli zaman dilimlerinde.
Rıza hoca Önazi  ve Akbaş’ın sakatlıkları olmasaydı, belki ikinci yarı da bir Bero-Abdülkadir değişikliği ile oyuna müdahale edebilirdi.
Tabi bunların hepsi birer varsayım…

Öyle ya da böyle Kayserispor’un kaybettiği iki puana Trabzonspor’un kazandığı bir puanın oyun bazında olmasa da seyirci bazında her iki kardeş camiayı mutlu ettiğini düşünmekteyim..

En azından bizleri yani Trabzonsporluları mutlu eden hadise bugün vasatın altındayken bile bu Kayserispor karşısında yenilmemeyi başarmış bir kazanımı elde etmesidir.

Şimdi bu Milli Maç arasında Trabzonspor’un aksaklıkları gidereceğini varsayarak, hedefin en azından Türkiye Kupası olacağına takımın angaje olmasını umuyorum…

Hasan Akbaş
Haberts.com