Trabzonspor’da ne değişti… 3 önemli eksikle gittiği Ankara deplasmanında izleyenleri dört köşe yapacak futbol oynadı.

“Ya Trabzonsporlu futbolcuyla sahaya çıkacaksın, ya da futbolcunun ödemelerini düzgün yapacaksın “ demiştim. Bir önce yazdığım yazımda… Gençlerbirliği maçında takımı izleyin diye bir dip not düşmüştüm.

Gördünüz mü Mustafa’yı? Trabzonlu, Trabzonsporlu Mustafa’yı… Adam Trabzonspor için oynuyor, Arma’nın ve formanın kıymetini biliyor. Belki yarın hata yapacak, takım gol yiyecek. Yine bizim Mustafa halimizden anlar diyeceğiz ve kızıp tepki göstereceğiz. Ama bu adam parası ödenmiyor diye bir başka takıma gitmeyecek. Parası ödenmiyor diye sahada etkisiz oynamayacak… Ya Trabzonsporlu futbolcularımıza sahip çıkalım, ya da sahip çıkalım…

Gelelim kart pozisyonuna, bir kart çıktı. Trabzonsporlu bir çok yazar ağabeyim “ karar ağır mı “ , “ doğru karar mı? “ şeklinde sanki verilen karar ağırmış gibi mesajlar yayınladı. Bunları gördükçe kan beynime sıçradı…

Bu pozisyon net bir şekilde kırmızı kartı gerektirir. Markus Merk’in pozisyon üzerine yaptığı yorum da pozisyonun tartışılmaya açık olmadığını gösteriyordu.  Her hafta hakkımız yenilen bir ligde, rakip takıma kırmızı kart çıkması şaşırtıcı bir karar olabilir… Şok olabilirsiniz! Ama kararı “ağır” şeklinde yorumlayıp, hakemin güzellik yaptığını ima edemezsiniz.

Trabzonspor taraftarları her yerde olduğu gibi Ankara’da  da “Bize her yer Trabzon” sözünün hakkını verdi.

Halil Altıntop’a her ne kadar kızıyorsam da, hatta ve hatta bugün attığı gol haricinde yaptığı bir çok hataya rağmen yine gösterdiği performans ile alkışı hak etti. Trabzonspor taraftarı da hakkını verdi. İnşallah bizlerin kendisine gösterdiğimiz heyecanı anlamıştır.

Son olarak, Trabzonspor için bir değer olan Şenol Güneş’in yüzünü gülerken görmek güzel…