Kayserispor-Trabzonspor maçı sahada oynanan oyun ile değil, tribünlerde yaşanan sahneler ile hatırlanacak bir maç olarak tarihe kaydedildi…

Kayseri’de yaşayan Trabzonsporlular ve özelikle İstanbul’dan gelen Trabzonsporlular, Kayseri şehrinde oldukça güzel bir şekilde karşılandılar.

Maçtan günlerce önce sosyal medyada başlayan dostluk atmosferi, Kayserispor taraftarlarının ‘’ 2010-2011 Yılının Şampiyonu Trabzonspor Şehrimize Hoş Geldin…’’ pankartı ile zirve yaptı…

Maçtan saatler önce şehrin muhtelif yerlerinde bir araya gelen Kayserili ve Trabzonlu futbolseverler, birlikte yediler içtiler, güldüler ve şakalaştılar. Her şey dosta ve düşmana ibret olacak güzellikler içeriyordu.

Kayseri Kadir Has Stadyumu’nda dakikalar 38’i gösterirken Trabzon tribünleri sahayı ‘’ Kayseri, Kayseri’’ sesleri ile inletti. Hele bir 61. dakika kutlaması vardı ki benzerini Avni Aker’de bile artık nerde ise göremeyeceğimiz kadar görkemli ve renkliydi. Bu kutlamanın adresi ise Kayserispor tribünleri idi. Kayserispor’un en ateşli ve en büyük taraftar grubu olan Kapalı Kale tribünleri 61. dakika da tüm Türkiye’ye Trabzonspor ve Kayserispor dostluğunu ilan ettiler. Kapalı Kale tribünlerinde ki bu muhteşem görüntüleri gerek tribündeki, gerekse dünyanın dört bir köşesinde ki Trabzonsporlular tüyleri diken diken olarak izlediler. Bu tablo beni de o kadar duygulandırdı ki, artık sahada alınacak sonuç bile nerde ise anlamını yitirdi. Bu tabloyu sadece Trabzon ve Kayseri değil, tüm İstanbul takımlarının hayranları da izlediler ve hepsine tarihi bir kapak oldu.

Kayserisporlu ve Trabzonsporlu taraftarların, Bordo-Mavi, Sarı Kırmızı şeklinde yaptıkları tezahürat ise tabloyu adeta tamamlayan bir kareydi.

Bu esnada tribünlerde gözüme çarpan bir pankart daha vardı ki, ona da değinmeden edemeyeceğim. ‘’ Fıkralarda beraberdik, artık tribünde de beraberiz… ‘’

Malumunuz Türkiye’de anlatılan nerde ise tüm fıkraların kahramanları bir Kayserili ve bir Trabzonludur. Bu ince noktayı yakalayıp bunu pankarta taşıyanları tebrik ediyorum.

Kayserispor ve Trabzonspor tribünlerinde bu güzel anlar yaşanırken, bazı yuhalama ve ıslıklama sesleri de kulaklarımıza ilişti. Yüreğim pır pır etti, ‘Eyvah birileri aramıza fitne sokacak’ diye. Kayserispor tribünlerinde yer alan bazı kişiler bu güzel tablodan rahatsızlık duymaya başladılar. Sonradan bunların aslında zaman geçsin diye tribünde yer alan Fenerbahçeli ve Galatasaraylılar olduğu ortaya çıktı… Kapalı Kale grubu, bu duruma tam zamanın da müdahale ederek İstanbul uşağı olan bu tiplerin ipliğini pazara çıkardı. Kendi şehrinin takımına sahip çıkan bu yiğit çocuklar, İstanbul taraftarı olan bu eziklerin sesini bastırıp, İstanbul uşaklarına gerekli cevabı verdiler. Kapalı Kale tribünü bu basiretli tavırları ile bu fitnenin önüne geçmiş oldu...

Şahsım ve tüm Trabzonsporlu renktaşlarım adına şunları ifade etmek istiyorum: Bundan sonra Kapalı Kale Grubu iyi günde ve kötü günde bizlerin her zaman ve her yerde dostudur. Nerede olursa olsun bu kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağız ve her zaman yanlarında olacağız. Kayserispor Kapalı Kale tribünlerinde yer alan kardeşlerimiz Trabzon’u kendi şehirleri olarak bilsinler.  Kendi formaları ile şehrimizin her yerinde kendi evlerinde gibi gezsinler ve eğlensinler. Bu kardeşlerimiz Trabzon’a her gelişlerinde bizim misafirimizdirler. Kendi şehrinin takımını tutan, İstanbul egemenlerine boyun eğmeyen ve onurlu bir duruş gösteren Kapalı Kale’ye hem gönlümüz hem de şehrimiz ardına kadar açıktır. Bu dostluğumuz, İstanbul takımı tutmayan tüm Kayserisporlular için geçerlidir.
Bu dostluğun kurulmasında belki de baş mimar olan gurbetteki renktaşlarımız olan Gurbetçi Gençler’e de teşekkür ediyorum.  Kayserisporlu bu kardeşlerimizi Fener maçı öncesi İstanbul’da ağırlayan Gurbetçi Gençler, camiamız adına güzel bir duruş sergilemiştir.

Gurbetçi Gençler ve Kapalı Kale arasında kurulan bu dostluk artık Kayserisporlular ve Trabzonsporlular arasında ki bir dostluğa dönüşmüştür. Tüm renktaşlarımız bu dostluk kalesine bir taş koymalıdır.

Kayseri’de kardeşlerimize ve özellikle de Kapalı Kale’ye selam olsun…