Sezon öncesi, Trabzonsporlu ve ulusal spor yazarlarının geneli Trabzonspor’un yaptığı yerli transferlerin altını çiziyor. Trabzonspor yönetiminin yerli transferlerde ki başarısını konuşuyordu.

Dünya kupasında gösterdiği başarıdan dolayı haklı şekilde övgülerle, muhteşem bir karşılama ile Trabzon’a gelen hocamız Vahid Halilhodzic, kısır bir kadro ile azımsanmayacak başarılı sonuçlar elde eden Hami Mandıralı’yı gölgede bıraktı.

Bende Hami Mandıralı gidişine Vahid Hocanın gelişi sebebiyle sessiz kalanlardan biriyim.

Ama hocam nedir bu senin sinirin?

Senin hocalığın Cezayir’de mi kaldı?

Cezayir futbol takımına baktığımızda, kadroda yer alan futbolcularının Trabzonspor’un mevcut kadrosundan fazlası yok eksiği var. Orada gösterdiğin başarı ortadayken, Trabzonspor’un kadrosunu küçümseyerek neden kolaycılığa kaçıyor ve futbolcularımıza ihanet ediyorsun?

Dünyanın en iyi kalecilerinden biri Recep Onur Kıvrak senin takımında.

Şuan Türkiye’de her takımda oynayacak kapasiteye ve tecrübeye sahip Özer Hurmacı senin takımında.

Türkiye’nin ve dünyanın en iyi sağ beklerinden biri olan Bosingwa senin takımında. Aynı zamanda muhteşem performans ile oynuyor.

Türkiye’nin en iyi futbolcularından biri gencecik yetenek Yusuf Erdoğan senin takımında.

Senin milli takımda öğrencin Essaïd Belkalem takıma katıldı.

Yerli santraforlar içinde adından sıkça söz ettiren Deniz Yılmaz senin kadronda.

Israrla istediğin Fatih Atik alındı.

Dünyanın gözü üstünde olan futbolcusu Cardozo alındı.

Türkiye’nin en iyi sol beki İshak Doğan alındı.

Bunları yok sayıp, Fatih Yazgan’ı Anıl Taşdemir’i Gökhan Karadeniz’i Barış Memiş’i denediğin maçlar sonrasında sanki dünya kupasından elenmiş havası estirişinin sebebi nedir?

Takımın gösterdiği performanstan memnun olmayabilirsin. Türkiye’de adından sıkça söz ettiren Turgut Doğan Şahin’i de beğenmemiş olabilirsin. Yabancılardan istediğin verimi almayışına kızabilirsin.

Ama Trabzonspor takımı oynadığın rakiplerden kat ve kat gömlek iyi bir takım. Her maç sonrasında çıkıp futbol takımını böyle küçük düşüren açıklamalar yapamazsın. 

Sadri Şener bu hataya düştü ve Trabzonspor Kulübü’nü içinden çıkılmaz bir hale soktu. Futbolcular paralarını alamadığı için bedelsiz gönderilmek üzereyken gelen bir Hacıosmanoğlu, finansal anlamda muhteşem hamleler yapan bir yönetimi uçuruma sürükleyecek açıklamalar yapma Vahid Halilhodzic !!!

Trabzonspor Kulübü senin için sınırlarını zorlamaya hazırken, istediğin takımı oluşturmak için elinden gelen hamleleri yaparken sende sakin ol ve sadece işine bak.

Yaptığın açıklamalar sana kredi kazandırabilir. Ama Trabzonspor Kulübü’nün marka değerini bir hocası böyle düşürmez. Düşürmemeli. 

Söylediklerin de haklı da olabilirsin. Bence başta söylediğim gibi haklı da değilsin. Ama diyelim ki haklısın, sen bu takım ile lige başlayacaksın. Lige başlamak istemediğin futbolcular satılacak. Senin bu açıklamalarından sonra Trabzonspor Kulübü her futbolcusuna havadan para öder, satmak istese de satamaz. Hocasının b.ka soktuğu futbolcuyu kim almak ister?

Takımla birlikte çalışan sensin. Takımın içinde gördüğün eksikleri dünyaya değil, yönetime bildirmen yeterli. Profesyonel bir hoca bunu yapmalı. İşini sana biz öğretecek değiliz !

Yaptığı hamleler ile Trabzonspor Kulübü’ne büyük zarar veren ve gerçek performansını gösterse Trabzonspor’u uçuracak olan Vahid Halilhodzic, umarım kendini toparlar.

Son olarak, arkadaş Trabzonspor’a Cardozo geliyor, yanına alternatif Mitroglou konuşuluyor keyfini süremiyoruz…