Kırşehir’de yaptığı istişare ve değerlendirme toplantısında konuşan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, kendi istikbali için değil, Kırşehir’in geleceği için çalıştıklarını söyledi.

Belediye Başkanlığı görevine geldiği 2009 yılından itibaren Kırşehir’de yaşanan değişim süreçlerini anlatan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, 2009-2017 yılı içerisinde tamamlanan ve devam eden projeler hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı. Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Bahçeci, şunları söyledi:

"2017 yılı bizim için muhteşem oldu, yatırımlarımız devam ediyor, milletimizin hizmetinde gece gündüz demeden tüm mesai arkadaşlarımla çalıştık. 2017 yılında kentin en önemli gündemi altyapı ve ulaşım oldu. 2017 yılında da yoğun bir şekilde altyapı çalışmalarımıza hız verdik. Altyapı çalışmalarını yapmak zorundaydık, Kırşehir’in altyapısı 30-40 yıl önce yapıldığı için mevcut durumu görmezden gelemezdik. İçme suyu hatları delik deşik, kanalizasyon hatları yetersiz, yağmur suyu şebekesi olmayan şehirde altyapıyı yapmak zorundaydık. Biz bu durumu bile bile görmezden gelseydik, millete, kendimize Hakka hesap veremezdik. Biz kendi ikbalimizi değil, şehrin geleceğini düşündük. Şehrin çekirdek altyapısının yanına 2017 yılında 14 mahallemizde altyapı çalışmalarımızı tamamladık. Sadece merkezde değil mahallelerimizde de çalışmalarımızı yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar 1 milyon 775 bin metre kare bitümlü sıcak karışım asfalt yol yapıldı. 87 bin 500 metre yağmur suyu drenaj hattı çalışması yapıldı. toplam 173 bin metre kanalizasyon hattı yapıldı. Alt yapısını yaptığımız hiçbir yeri bundan sonra yeniden kazma çalışması olamayacak."

Gelecek nesiller için yaşanabilir bir şehir bırakma arzusunda olduklarını kaydeden Başkan Bahçeci, "Altyapı bittikten sonra, üste ne yaparsan yakışır. Altyapı olmadan yapılacak her şey geçici olacaktır. O yüzden altyapısı biten noktalarda hızlı bir şekilde üst yapı çalışmalarımızı sürdürüyor ve neticelendiriyoruz.

Üst yapılar tamamlandığında şehrimizde güzellikler ortaya çıkacak. 2018 Temmuz ayında inşallah olağanüstü bir şey olmazsa üst yapı çalışmalarımızı da tamamlayacağız altyapısı biten caddelerin üst yapılarının tamamlanarak bambaşka bir güzelliğe kavuşacak. 2017 Yılında 5 tiyatro,10 Çocuk Tiyatrosu,7 Konser,16 kültürel etkinlik gerçekleştirdik. Gelecek nesillere yaşanabilir Kırşehir bırakmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Sağlık, spor ve yeşil alan ve çevre hizmetlerinde de son derece başarılıyız. Dokuz yıl önce 1.62 metrekare olan kişi başı yeşil alan miktarı 7 metrekareye yaklaştı. İlkbahar mevsimi ile birlikte alt ve üst yapısı tamamlanan Ankara Caddesi, Lise Caddesi ve Terme Caddesi’nin yeni baştan yeşillendirilerek, mevsime göre çim, çiçek, ağaç ve çok sayıda yeşil bitki örtüsünü şehre kazandıracağız. Geçen yıl binlerce fidanı toprakla buluşturduk. Cadde ortalarına ve kenarlarına çalı dikerek farklı bir motif oluşturacağız ve şehre estetik bir görünüm kazandıracağız. Caddeleri demir korkuluklarla örerek çirkin görüntü oluşmasını istemedik. Kırşehir’in önemli arterlerini, cadde, bulvar ve parklarını iklim koşullarına uygun çiçeklerle donatmaya devam edeceğiz. Kırşehir, ilkbahar mevsimi ile birlikte çok farklı bir görünüme kavuşacak. Kırşehir’de yaşayan vatandaşlar için kişi başına düşen yeşil alan miktarı arttırılacak. Hedefimiz, dört mevsim yeşil kalan bir Kırşehir oluşturmaktır. Kırşehirlilerin rahat nefes aldıkları bir yer ortaya çıkaracağız. Şehrimiz caddelerinde Çınar, Şeker akçaağacı, Süs Eriği, Süs Kirazı, Kırmızı Çiçekli Akasya, Ihlamur, Kırmızı Huş, Bulut Ağacı, Mavi Servi, Çiçekli Akasya, Çınar Yapraklı Dut, Karaağaç, Dişbudaktan oluşan 16 Bin nitelikli ağaç cadde sokaklarımızla buluşturulmuştur” ifadelerini kullandı.
Kaynak: iha