Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, D-100 Karayolu Ankara istikametinde akşam saatlerinde yaşanan trafik yoğunluğunu azaltmak için düzenleme yaptı.

D-100’deki Adnan Menderes üst geçidi ile Turgut Özal üst geçidi arasındaki Ankara İstikametinde sabah ve akşam saatlerinde yaşanan trafik sıkışıklığını çözmek için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yeni bir trafik düzenlemesi yaptı. Trafik yükünü azaltmak için yapılacak çalışma ile minibüs, otobüs ve servis araçlarının yolcu indirip bindirmeleri için, D-100 ile tren yolu arasındaki yeşil alana yeni bir şerit daha eklenecek. Proje tamamlandığında, D-100 Ankara İstikameti, iki şeritten üç şeride çıkacak.

Yeni eklenecek şerit ile durak yerleri de değişecek. Halk evi durağı, İSU Terfi İstasyonu karşısında çekilecek. Yeni yapılacak durağın uzunluğu ise 80 metre olacak. Turgut Özal Üst Geçidi Durağı’nın da yeri değiştirilecek. Ayrıca, toplu taşıma araçları, Turgut Özal Üst Geçidi’nin altından yeniden D-100’e bağlanabilecek.

Mimar Sinan Üst Geçidi’nden D-100’e bağlantı ile yaşlı ve engelli vatandaşların daha rahat karşıya geçebilmeleri için, köprülere yeni merdiven ve asansörler yapılacak. İhaleleri yapılan, Mimar Sinan, Adnan Menderes ve Turgut Özal üst geçitlerin asansör ve merdivenleriyle birlikte ek şerit çalışmalarına da Nisan ayında başlanılacak.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, “Bu projeyle birlikte sabah ve akşam saatlerinde D-100 Ankara istikametinde servis araçları ve toplu taşıma araçları nedeniyle yaşadığımız trafik sıkışıklığını çözmüş olacağız. D-100’deki trafik şeridini üçe çıkararak, trafik akışını daha rahat sağlayacağız. Köprülerimize yapacağımız asansör ve merdivenlerle vatandaşlarımız karşıdan karşıya daha rahat geçebilecek” dedi.
Kaynak: iha