Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Suriye’nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Operasyonu’na katılmak üzere hudut hattında bekleyen ya da sınırda görev alan Mehmetçik, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensupları ve polis ekiplerine destek vermek amacıyla yardım kampanyası başlatıldı.

Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir ve Belediye Başkanı Murat Özaltun, Belediye Başkanlığı makamında biraraya gelerek her iki kurum tarafından ortaklaşa olarak başlatılan yardım malzemesi kampanyası hakkında bilgi verdi. Kaymakam Özdemir ve Başkan Özaltun tarafından yapılan açıklamada, Reyhanlı Kaymakamlığı ve Reyhanlı Belediye Başkanlığı ile yapılan görüşme ve istişarelerin ardından söz konusu kampanyanın düzenlenmesine karar verildiği, bu çerçevede Suriye sınırında operasyona katılmak üzere hazır bekleyen jandarma komutanlığı birlikleri, ÖSO mensupları, hudut komutanlığına bağlı birliklerde görev yapan askerler ile bölgede bulunan çevik kuvvet polis ekiplerine destek vermek amacıyla toplanacak ambalajlı gıda ve kullanılmamış kıyafetlerden oluşan yardım malzemelerinin bu bölgeye intikal ettirileceği belirtildi.

Açıklamada, kampanya kapsamında Beyşehir Belediye Başkanlığı bünyesinde bir yardım toplama komisyonu oluşturulacağı, Beyşehirli vatandaşların ise yardım malzemelerini 8 Şubat Perşembe günü saat 11.00’den itibaren Belediye hizmet binasındaki Zabıta birimine düzenlenecek bir teslim formu karşılığında teslim edebileceği kaydedildi. Kampanyanın bir hafta süreyle devam edeceği bildirildi.
Kaynak: iha