Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) öğrencileri, geliri Afrin’de terör örgütleriyle mücadele veren Türk Askerlerine bağışlanmak üzere kermes düzenledi.

Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesine bağlı Klasik Türk Edebiyatı, Milli Kültürel Değerleri Canlandırma, Kültür Ahlak ve Medeniyet ile Türkçe Öğrenci Topluluklarının fakülte bahçesinde düzenlediği kermeste ilk olarak Fetih Suresi okundu.

Daha sonra bir konuşma yapan Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Kuşpınar, kermeste emeği geçenlere teşekkür ederek, “Öncelikle şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Gazilerimize de Allah’tan hayırlı ömürler, şifalar temenni ediyoruz ve şuanda cephede olan tüm Mehmetçiğimize de Allah muzafferiyetler nasip etsin diyoruz. Milletimizin birlik ve beraberlik gösterdiği, ülkemizin içinden geçtiği bu kritik süreçte bizler de elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Öğrenci arkadaşlarımızın eğitim görmelerinin yanında toplumun dertleriyle dertlenmeleri de ayrıca takdir edilecek bir konu” dedi.

Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı dileyerek konuşmasına başlayan NEÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Özkan ise, “Ordumuzun Allah’ın yardımıyla zafere ulaşacağına inanıyoruz. Bu tür faaliyetler milli duyguların, milli heyecan ve hassasiyetin doruğa ulaştığı önemli faaliyetlerdir. Burada katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kermes, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi bahçesinde saat 17.00’ye kadar devam edecek.
Kaynak: iha