Konya’nın Akşehir ilçesinde "Akşehir Bir Milyon Kitaba Koşuyor" projesi etkinlikleri kapsamında öğrenciler ile yazar buluşmaları devam ediyor.

Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü, Akşehir Kaymakamlığı, Akşehir Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası ve Eğitimevi Organizasyon işbirliği ile ’Akşehir Bir Milyon Kitaba Koşuyor’ ismiyle düzenlenen proje kapsamında okullarda düzenlenen etkinliklerle, öğrenciler ile yazar buluşmaları sürüyor. “Akşehir Bir Milyon Kitaba Koşuyor” projesi adı altında düzenlenen yazar - öğrenci buluşmaları kapsamında Yazar Tekin Yılmaz; Nasreddin Hoca İlkokulu, Mehmet Türkmen İlkokulu, Çamlı Şehit yaşar Soylu İlkokulu ve Ortaokulunda öğrencilerle bir araya geldi.

Yazar Yılmaz, öğrencilere bol bol kitap okumalarını tavsiyesinde bulunurken, bol kitap okuyan insanı sütün kaymağına benzetti. Sütü kaynatıp kaymak elde edildiğini ve kaymağın sütten daha besleyici olduğunu belirten Yılmaz, insanlarında kitap okumadan önce süt gibi olduğunu ama kitap okudukça bilgileri arttıkça sütteki kaymak gibi daha bilgili, kültürlü ve insanlara faydalı olduğunu söyledi.

Yazar Tekin Yılmaz öğrencilerden gelen soruları da yanıtlayıp etkinliklerin sonunda kitabını imzaladı. Yılmaz 13 Mart 2018 Salı günü de, Akşehir Nihat Dayanık İlkokulu, 24 Ağustos Ortaokulu ile Karahüyük Ali Akkanat İlkokulu ve Ortaokulunda düzenlenecek etkinliklerle öğrencilerle buluşacak.
Kaynak: iha