Trabzon’da 2011 yılının Temmuz ayında yapımına başlanan ancak yüklenici firmanın yaşadığı mali sorunlar nedeniyle geçtiğimiz Mart ayında yapımı duran Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde inşaat çalışmaları yeniden başladı.


Yeni Mahalle eski sahil yolu üzerindeki Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin yapımı için ihaleyi alan firma olan Akgün İnşaat, 22 Temmuz 2011 yılında hastane yapımına başlamıştı. Hastanenin yüzde 81’lik inşaatını tamamlayan ve 2015 yılı içerisinde hastaneyi teslim etmesi beklenen firma, yaşadığı mail sorunlar nedeniyle bu yılın Mart ayında fesih istemişti. 30 Mart tarihinde yapılan fesih işlemi sonrasında hastane inşaatı dururken, inşaatta çalışan taşeron firma çalışanları yaptıkları açlık grevleri ile gündeme gelmişti.


Tüm bu yaşananların ardından Toplu Konut İdaresi (TOKİ) hastane inşaatı için geçtiğimiz aylarda tekrar ihaleye giderken, yapılan ihale sonucunda Tuşba İnşaat firması ihaleyi alarak Ağustos ayı sonunda çalışmalarına başladı. Firmanın hastane inşaatını 2016 yılının Ocak ayının sonunda tamamlayarak teslim edeceği belirtildi.