MHP TRABZON'DA KADIN ADAY BEKLENTİSİ
MHP’nin Trabzon’da oyunu arttırmasının arkasında  şüphesiz ki, Koray Aydın, Yavuz Aydın ve Hüseyin Örs’ün etkisi büyük. Genel başkanlık koltuğuna yapışıp kalan, başarısızlığa rağmen makamı işkal eden Devlet Bahçeli’ye rağmen, Trabzonlu seçmen Trabzon’da MHP’yi CHP’nin önüne geçirdi. MHP Trabzon’da Koray Aydın’ın yeniden 1. Sıra adayı olarak gösterilmesinin üzerine gözler 2. Ve 3. Sıraya çevrildi. 2 ve 3.’ü sıranın büyük olasılık ile değişmeyeceği fakat 4,5,6 ‘da değişikliklere hazır olun. Trabzon’da tek bayan vekil adayını AK Parti çıkartmıştı. CHP ve MHP ise listelerine kadın vekil adayı eklememesi tepkilere neden olmuştu. MHP’nin bu konuda nasıl bir karar alacağı bilinmez ama gerek sokakta gerekse parti içerisinde sevilen isim olan Hayriye Nurcan Yazıcı, MHP’den potansiyel kadın aday olarak duruyor. Yazıcı’nın sosyal medya hesabından da yoğun şekilde partisi için çalıştığı gözleniyor. Umarız bu sefer listeye yazılmaması halinde geçmişte yaptığı gibi sosyal medyaya ara vermez.


AK PARTİ'DE TRABZONLU AĞIRLIĞI
5. olağan kongresini tek listeyle bugün yapmakta olan AK Parti’de MKYK üyeleri arasında Karadenizlilerin ve özellikle de Trabzon kökenlilerin sayısının fazlalığı dikkat çekiyor. Doğu Karadeniz’den 12, Trabzon’dan 7 isim AK Parti’nin MKYK üyeleri arasında yer aldı.
 Bu durum, kötü günler geçiren ve birlik beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulan ülkede, bunu tesis etmek için ülkenin çimentosu olarak Trabzon’un ne kadar önemli bir şehir olduğunun göstergesi olarak algılandı.
Listede yer alan Ayşenur Bahçekapılı, Bülent Gedikli, Berat Albayrak, Aziz Babuşçu, Süleyman Soylu, Mehmet Muş ve Yalçın Akdoğan'a başarılar dileriz. 

İKİ ESKİ VEKİLİN YENİ UMUDU
AK Parti Genel Merkez’den alınan duyumlara göre ülke genelinde AK Parti listelerde çok fazla bir değişiklik yapmayacak. Doğu ve Güneydoğu’da ise köklü bir değişikliğe gidecek. Bunun dışında 3 dönem kuralından dolayı milletvekili olamayan ağır toplarda 15 civarında isim büyükşehirlere yerleştirilecek. Trabzon için de bu düşünceden yola çıkarak “acaba listeye girebilir miyim?” iki eski partili var. Bu isimler Faruk Özak ve Asım Aykan. Teşkilatlarda ve genel merkezde bu isimler çok itibar görmemesine rağmen, kulis çalışmalarını da devam ettirmekteler. Bu isimlerin yaptığı çalışmalar listenin 4. Sırasında yer alan Adnan Günnar’ı da bir hayli tedirgin etmekte ve 5. Sıraya düşme kaygısı taşımasına neden olmakta.

MEDİCAL PARK'IN USTA'CA REKLAM POLİTİKASI
2013 yılında gerçekleşen kongrede Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’na az oy farkla seçimi kaybeden dönemin başkan adayı Muharrem Usta, Aralık kongresi öncesi ne kadar adaylığını açıklamasa da yaptıklarıyla aday olacağını belli ediyor. Başkan Hacıosmanoğlu’na muhalefet eden herkesle sık sık görüşmelerini sürdüren Usta’nın, yönetim kurulu başkanı olduğu Medical Park Hastanesi’nin Trabzon’da yeni açılan ve tek amacı Başkan Hacıosmanoğlu hakkında karalayıcı ve yıpratıcı haberler yapmak olan bir haber sitesine verdiği reklam desteği görenleri şaşırtıyor. Sitenin ziyaretçi kitlesi olmamasına, Trabzon’da yayın yapan binlerce site içerisinde kendine yer edinememesine rağmen, sırf başkan Hacıosmanoğlu’na karşı bel altı haber yaptığı için Medical Park Hastanesi’nin reklamını alabilmesi, dev hastane kuruluşunun ne kadar “profesyonelce” yönetildiğini gözler önüne koyuyor. Bu reklam anlayışıyla yola çıkarsak, Usta’nın Trabzonspor’da başkan olarak seçilmesi halinde de reklam politikasını ziyaretçiye göre mi yoksa kendine göre mi belirleyeceğini zaman gösterecek. Tabi aday olur ve kazanabilirse

İKİ TRABZONSPORLU YATIRIMI İSTANBUL'A YAPTI
İki Trabzonsporlu futbolcu yatırımını İstanbul’a yapmayı tercih etti. Bu isimlerden biri Erkan Zengin, diğeri ise Trabzonlu Mustafa Yumlu. Trabzon’un Hacıkasım mahallesinde başlayan futbol hayatı, kendisine sürpriz şekilde şans bulduğu ve Beşiktaş’a attığı kafa golüyle takımına galibiyeti getirdiği maç sonrasında değişti. Bir anda yıldızı parlayan Mustafa, Ali Ağaoğlu’nun sahibi olduğu Maslak 1453 projesinden 577 Bin TL değerinde daire satın aldı. Gelecek yıl teslim edilecek daireyi Mustafa’nın yatırım amaçlı mı aldığı yoksa, sezon sonu sözleşmesi dolacak Mustafa’nın İstanbul’un yolunu mu tutacağı bilinmez. Bunu zaman gösterecektir fakat bu daire satışlarından sonra Mustafa’nın Kasımpaşaspor ve Başakşehir ile görüşmelere başladığı iddiaları kulaktan kulağa dolanmaya başladı.

Editör: TE Bilişim