CHP TRABZON'DA SÜRPRİZE HAZIR OLUN
Erken seçim kararı alınmasının ardından Trabzon’da kulisler oldukça hareketlendi. 1 Kasım’ın yaklaşması üzerine, Trabzon’da 3 siyasi parti de çalışmalarına hız verirken son gerçekleşen seçimde oyunu düşüren ve şehirde 3 sıraya gerileyen CHP’de radikal kararların alınması bekleniyor. Hayal kırıklığı yaşanan seçim öncesi parti içinde yaşanan olaylarla Türkiye gündemine oturan CHP’nin Trabzon kanatı, parti genel merkezi tarafından erken müdahaleye maruz kalacak. Trabzon şehri adeta Pekşenciler ve Volkancılar olarak ikiye bölünmüş durumda. Parti içerisinde ciddi bir kesim, “CHP Trabzon’da oy kaybetti. Volkan Canalioğlu geri gelmeli.” Şeklinde yorum yaparken Haluk Pekşen’i yeniden vekil olarak görmek isteyen kesim ise,”1. Sıra değişmemeli diğer sıra adaylarının gözden geçirilmesi gerekiyor.” Şeklinde yorum yapıyor. Parti genel merkezi ise asıl bombaya hazırlanıyor. Aslen Trabzon’un Araklı ilçesinden olan, CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi’yi Trabzon’dan aday göstermesi Ankara kulislerinde konuşulmaya başlandı. CHP’de aktif görevlerde bulunan Hamzaçebi’nin Trabzon’dan aday olması halinde, Trabzon’a ne katacağını zaman gösterecek.

MHP TRABZON'DA YAVUZ AYDIN FARKI
MHP Trabzon’da 1. Sıra Koray Aydın olurken, ikinci sıranın da büyük ölçüde değişmeyeceği belli oldu. Durum böyle olunca Yavuz Aydın kolları erken sıvadı. Trabzon’da 2 vekili zorlayan MHP’de umutlar yeniden yeşerirken, burada en büyük görev yeni yüzüyle yeniden Yavuz Aydın’a düşecek. Yeniden kapı kapı dolaşması, projelerini anlatması beklenen Aydın, gerek sosyal medya gerekse telefonlara mesaj yoluyla seçmeniyle en çok irtibat halinde olan isim. Aydın’ı diğer 3 partinin vekilleri içerisinde 1 adım öne çıkartan özelliği ise, kardeşleri ile beraber tam bir Trabzon milliyetçisi olduğunu hemşerilerine ispatlaması. Sahibi olduğu işyerlerine yıllardır gelen Trabzonluları senelerdir el üstünde tutan Aydın, durumu olmayanların da sorunlarını her türlü çözer. Onun için maddi kazanç her zaman ikinci plandadır. Durum böyle olunca, seçim çalışmalarında da en çok ilgiyi gören isim kendisi oluyor. Gittiği her dükkanda kendi dükkanında, gittiği her evde ise kendi evindeymiş gibi ağırlanıyor. Bu durum geçen seçimlerde sandığa yansımış olarak gözüktü. Bakalım 1 Kasım’da nasıl olacak. Bekleyip göreceğiz…

ŞÜKRÜ KULEYİN ve HABERULA YIKILMAZ
Trabzonspor camiasında herkes ona “Mevlana” der, çünkü Mevlana gibi adamdır Şükrü Kuleyin. Kimseyi kırmaz, incitmez. Anlayışlı ve her zaman yapıcıdır. Yanlışa, kendi partisi de olsa yanlış der. Öyle ki, defalarca en ağır şekilde Bahçeli’yi de eleştirmiştir. Tam bir Atatürkçüdür. Onunla masaya oturduğunuzda, tarihin tozlu sayfaları şüphesiz açılır. Masada çekilen karelere bakıldığında Kuleyin’in sürekli bir şeyler anlatır, masadakilerin ise dinlerken görüntülerine rastlamak mümkün. Fotoğraf çekilirken bile anlatmaya ara vermez. Osmanlı’da neler yaşanmış neler onu kendisinden dinlemelisiniz. Sağ görüşlü Şükrü Kuleyin’in masasında genelde Türkiye’nin önemli sol görüşlü insanları yer alır. Muhabbet ortaktır ama, “vatanın bölünmez bütünlüğü.”, şimdi bunu okurken “Şükru Kuleyin’i bize neden anlatıyorsun. Onu herkes tanıyor zaten” diyenler olacaktır elbet. Gelelim konumuza, Türkiye’ye kendini kanıtlamış bir Trabzonlu’nun desteklediği, oğlu Çağatay Kuleyin’in de sorumlusu olduğu bir haber sitesi açıldı. HaberULA.com, bu site diğer sitelerden biraz farklıydı. Şehit haberlerinden sonra yayını kesebiliyor, hit derdine düşmüyor. Ama yeri geldiğinde de öyle yazılamayacak haberleri yazıyor ki, cesur ve korkusuzca. Tabi, arkasında Şükru Kuleyin gibi bir ismin olduğu sitenin ses getirmemesi mümkün değil. Dün HaberULA’nın Facebook ve Twitter hesaplarına şuan için kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırı düzenlendi. Sayfaları ele geçiren kişiler terör örgütü fotoğraflarını sayfaya yükledi ve HaberULA’nın çok sayıda takipçisi sayfayı beğenmekten vazgeçti. Şükrü Kuleyin’in oğlu soluğu direk Trabzon bilişim suçlarında aldı. Günlerden Cumartesi olmasına rağmen, gerekli delillerle beraber ifadesini veren Çağatay Kuleyin’e görevli polis memurunun şu sözleri yetti. ”Bize gelen dosyalar asla sümen altı edilmez. Sen rahat ol, bunları yapanlar hesabını verecek.” Şimdi bizler de HaberTS.com ailesi olarak konunun takipçisi olacağız. Bekleyip göreceğiz, durum terör örgütünün işi mi, yoksa terör örgütünün arkasına saklanan çekemeyen korkakların işi mi?

CELİL HEKİMOĞLU'NUN ARTILARI ve EKSİSİ
Aralık ayı kongresi yaklaşırken, şüphesiz adaylar arasında en çok çalışanı Celil Hekimoğlu. Hekimoğlu geçtiğimiz günlerde, son gerçekleşen kongrede hatırı sayılır oy alan Metin Atasoy ile beraberdi. Çekilen kare Hekimoğlu’nu destekleyenler tarafından oldukça olumlu karşılandı. İki ismin birleşme ihtimali şuan için görünmüyor ama böyle görüntü vermeleri de Atasoy’un aday olmaması halinde Hekimoğlu’na destek verme ihtimalini güçlendiriyor. Hekimoğlu’nun son gerçekleşen kongreye beraber girdiği Muharrem Usta ile arasına giren soğukluğun ise tam anlamıyla geçmediği, bu ikilinin birleşme ihtimali ise imkansız gözüküyor. İkili zaman zaman kahvaltılarda buluşsa da, bu buluşmalar hep gizli gerçekleşiyor ve basına servis edilmiyor. Bu durum ise şöyle yorumlanıyor. “Hekimoğlu açık açık, Usta ise gizli gizli çalışmalarını sürdürüyor. İkisi de aday olur” bizler de bu yoruma katılıyoruz. Gelelim Hekimoğlu’nun artılarına eksisine. Trabzon’da iş hayatını sürdürmesi, 7’den 70’e herkesle sıcak ilişki kurması, ailesiyle beraber yıllardır Trabzon’da ekmek yedirdiği insanların olması ve bir çoğunun da Trabzonspor’a üye olması. Bu ve benzeri çok sayıda artısı var. Gördüğümüz tek eksisi ise, İbrahim Hacıosmanoğlu yönetimi hakkında sürekli yıpratıcı demeçler vermesi. Çünkü yıpranan İbrahim Hacıosmanoğlu değil, Trabzonspor Kulübü oluyor.

TRABZONSPOR TARAFTARINA İKİ MÜJDE BİRDEN
Gelelim TS Club’a, Trabzonsporlu taraftarlar şikayetçi. Tasarımların beğenilmemesine rağmen takımlarına destek olmak için forma almak isteyen taraftarlar, TS Club’larda forma bulamıyor. Biliyorsunuz forma tasarımlarının sorumlusu olan yönetici Murat Türköz istifa etmişti. Şimdi görevi alan yönetici Mehmet Terzi ise, Nike’tan şikayetçi.  Türköz döneminde iplerin gerildiği Nike ile Trabzonspor Kulübü’nün arası bir türlü düzelemiyor. Durum böyle olunca sorumlu yönetici Mehmet Terzi iki önemli firma ile görüşmeye başlıyor. Nike ile gerilen iplerin kopması sözleşmenin fesih edilme çalışmaları da başlıyor. “Trabzonspor Adidas ile anlaşıyor” haberlerinin basına yansımasından sonra Puma’nın da devreye girdiği ve çok güzel bir teklif ile Trabzonspor’a geldiği öğrenildi. Trabzonspor Nike ile bağları kopartırsa bir müjdeyi de biz verelim. Trabzonspor’un formalarına markanın mağazalarından da ulaşılacak. Bir müjdeyi daha verelim. Nike ile sözleşmenin fesih edilmesiyle beraber, taraftara özel forma da geliyor… Şimdi taraftarın yapacağı şey beklemek değil. Kombileri alarak şampiyonluk yolunda takımı desteklemek. Haydi taraftar göreve.