NİHAT TOSUN İSTEMEDİ
Sağlık Bakanlığı’nda Trabzon’un önemli isimlerinden biri olan Nihat Tosun’un 1 Kasım’da gerçekleşecek seçimlerde listede olmamasının perde arkasını araştıralım dedik. Karşımıza, “Ali Türen Öztürk vakası”na benzer bir durum çıktı. Nihat Tosun’un 6. Sıraya geçmeyi kabul etmediği ve yerine Ergin Aydın’ın yazıldığını öğrendik. Nihat Tosun’un AK Parti’ye küsme ihtimali ise Öztürk kadar kolay değil. Çünkü Tosun’un AK Parti’ye tavır alması, mesleki hayatını da direk olarak etkiler. Nihat Tosun’un 5. Sıra adayıyken gösterdiği çabayı, Aralık seçimleri öncesinde göstermelik gösterme ihtimali de yüksek. Fakat yakın çevresine, seçilemediği seçimde çok yorulduğunu da dile getirmekte.

TRABZON'DA OY KAYDIRMA HESAPLARI
1 Kasım yaklaşırken Trabzon’da seçim kulisleri de hareketlendi. AK Parti’de hedef MHP’ye kayan oyları geri almak olurken, CHP’de ise hedef küskünleri oyunu dışarıya kaptırmamak olacak. Adaylıktan istifa eden ve Akçaabat’ta ciddi bir seçmen kitlesi olan Ali Türen Öztürk ile aday gösterilmeyen Volkan Canalioğlu’nun CHP’ye karşı oldukça kırgın olduğu, 1 Kasım öncesi de parti için kılını kıpırdatmayacağı bilgisine ulaştık. Durum böyle olunca MHP’de 3. Sıra adayı olan Hüseyin Örs’e gözler çevrildi. Hüseyin hoca, gerek yetiştirdiği öğrencileri gerekse sokakta her siyasi görüş ile yakın dostluklar ve sıcak ilişkiler kuran bir isim. Canalioğlu ve Türen’den dolayı CHP’ye küsenler “hocamız için MHP” der mi? Bizce der. MHP’de 3 olur mu? Bizce olmaz. Durum böyle olunca, Haluk Pekşen’in işi yine zor gözüküyor. Trabzon’da MHP’nin AK Parti’ye oy kaydıracağı düşünülse de, CHP’de yaşanan sıkıntılar MHP’yi Trabzon’da ikinci parti yapar.

TRABZON'A BAKANLIK GELİYOR
Üstü çizildiği yönünde sıklıkla gündeme gelen Süleyman Soylu’nun genel başkan yardımcısı olarak gösterilmemesi üzerine, “Soylu Trabzon’dan aday gösterilmeyecek” söylentileri de sıklıkla konuşulmaya başlanmıştı. Fakat Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre Trabzon’a bakanlık geliyor. Trabzon’u bakansız bırakmanın haksızlık olacağını düşünenlerin başında Cumhurbaşkanı Erdoğan geliyor. Bunu da girdiği bir çok ortamda dile getiriyor. Terör olaylarında Karadeniz ve Trabzon halkının gösterdiği tavır, milliyetçi duruş Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yürüdüğü yolda yalnız olmadığını hissettiriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yalnız bırakmayan Karadeniz halkının da 1 Kasım’dan ektiğini biçme vaktidir.

ONUR'UN BEYNİNİ YIKAYANLAR
Trabzonspor – Galatasaray maçı öncesi şehir 2010-2011 yılından sonra ilk defa böyle bir havaya bürünmüş, sokaklarda formasız gezen insan yok denecek kadar azdı. Kaleci Onur’a yakışmayacak şekilde yenen hatalı gole kadar da yüzler gülüyor herkes galibiyetin geleceğine inanıyordu. Hakem hatası boş kaleye kaçan gol pozisyonu taraftarı üzse de, Onur’un yediği o gol kadar yıkmamıştı. Trabzonspor taraftarında Onur’un sonsuz kredisi var deniliyordu fakat Onur için Süleyman Hurma’ya tepki gösteren paylaşımlarda bulunan binlerce taraftar şimdi Onur’un yedek kalması gerektiğini, takıma zarar verdiğini söyleyen paylaşımlarda bulunuyor. Bizler, Onur’un kalitesini her zaman dile getirdik fakat hiç kimsenin de Trabzonspor’dan büyük olmadığını söyledik. Söylemeye de devam ediyoruz. Kimse vazgeçilmez değildir. Bir insan, vazgeçilmez olduğunu düşündüğü an ondan başarı beklemek hayalcilik olur. Onur’un kötü performansında onu Trabzonspor’un olmazsa olmazı olarak görenlerin etkisi büyük. Fakat işin özünde Onur’u Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’na karşı dolduranlar, Onur’un kulüpte işini düzgün yapmayan personelin görevden alınmasına müdahil olmasına olanak verenler, “başkan gitsin, sen yine kulüpte en yetkili kişi olacaksın Onur” diyenler. Sizleri de tarih yazacak. Tarih yazmasa da zamanı geldiğin de bizler yazacağız. Kimsenin merakı olmasın. Şimdi sizler boğaz sefanızı sürün, Trabzonspor Galatasaray’a 3 puan kaybetti…

SORUMLU KİŞİ BAŞKAN HACIOSMANOĞLU'DUR
Galatasaray karşısında hakem hatalarıyla maçı kaybetmemiz sonrasında biz HaberTS olarak İbrahim Usta’ya değil, Başkan Hacıosmanoğlu’na kızıyoruz. Nasıl İbrahim Usta’nın söylediği sözler sonrasında başkan Hacıosmanoğlu iyi ki Usta’yı TFF Başkan yardımcısı olmasına imkan vermiş diyorduysak. İbrahim Hacıosmanoğlu’na övgüler yağdırıyorduysak, şimdi de eleştirme zamanıdır. Trabzonspor’a karşı yapılan her hakem hatasında da sorumlu kişi İbrahim Hacıosmanoğlu’dur. Cüneyt Çakır, Trabzonspor’un alın terini gasp etmiştir. Şimdi TFF’nin ve MHK’nin Çakır’a karşı tutumunu merakla bekleyeceğiz. Dünyanın en iyi hakemi de olsa, Çakır’a gerekli ceza verilmezse, Trabzonspor’un bu sezon şampiyonluğu hayal olur. Trabzonspor’un kadrosu iyi hoş ama rakip+hakeme karşı çok zor günler geçirir, tıpkı Galatasaray karşısında olduğu gibi. Şimdi Çakır’a verilecek puanın takipçisi olduğumuz gibi, İbrahim Usta’nın da icraatlarının takipçisi olacağız. Usta’nın sessiz kalması halinde İbrahim Usta’yı değil İbrahim Hacıosmanoğlu’nu eleştireceğiz. Haydi Hacıosmanoğlu, Trabzonspor Kulübü’nün gücünü göster. Göster ki, hakemler Trabzonspor’u doğrarken bir kere daha düşünsünler. Tıpkı, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’a karşı karar verirken düşündükleri gibi Trabzonspor’un da hakkını gasp etmenin ne demek olduğunu anlasınlar.