Trabzon’da çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Haftasını sporla iç içe geçirdi. Hafta sonu çok sayıda etkinliğe imza atan Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, yüzlerce çocuğu değişik branşlarda sporla buluşturdu.  

Çok Amaçlı Spor Salonunda yapılan 23 Nisan Dart Kupasına 220 çocuk katılırken, Beşirli Tenis Kompleksindeki Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı-Kanuni Haftası Tenis Turnuvasında ise 50 sporcu raket salladı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Forum AVM’nin ortak düzenlediği etkinlikler de büyük ilgi gördü. AVM’ye gelen vatandaşlar hem gezdi, hem de burada yapılan eskrim, masa tenisi,  cimnastik, judo ve karate karşılaşmalarını izledi. 5 branşta toplam 200’ün üzerinde çocuk kürsüye çıkmak için ter döktü. Aynı alışveriş merkezinde satranç ç turnuvası da düzenlendi. Bütün branşlarda dereceye giren sporculara başarı belgeleri ve hediye çekleri verildi.

Öte yandan Beşirli Satranç Salonunda düzenlenen Küçükler Satranç İl Birinciliğine 70 sporcu katılırken, kazananlara ödülleri verildi. Atış Poligonunda ise 105 sporcunun katıldığı Atıcılık 1 Havalı Silahlar 1. Grup Bölge müsabakaları yapıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, çocuk ve gençlerin spor yapması için sürekli yeni projeler geliştirdiklerini hatırlattı, “Sağlıklı nesil için spor şat. Biz de herkesin sporla buluşması için her yolu deniyoruz” dedi.