Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, ilçenin kültür ve sanatta marka bir şehir olma yolunda hızla ilerlediğini söyledi.

Tollu, Erdemli Belediyesi Türk Müziği Topluluğu ile bir araya geldi. Kültür Merkezi’nde gerçekleşen buluşmada sanata ve sanatçıya her daim destek verdiklerini kaydeden Tollu, kendi dallarında başarılı sanatçılardan oluşan Türk Müziği Topluluğuna fedakarca çalışarak emek verdikleri için teşekkür etti.

Tollu, ilçenin kültür ve sanatta marka bir şehir olma yolunda hızla ilerlediğine işaret ederek, "Bir şehrin gelişmişlik kriterlerini gösteren en önemli temel unsurlardan birisi de kültür ve sanattır. Bu bakımdan kültür ve sanatı çok önemsiyoruz. Bu yönde açtığımız kurslar ve yaptığımız kültürel ve sanatsal faaliyetler, şehrimizi bu alanda daha ileriye taşıyor. Kültür ve sanata desteğimiz bundan sonra da devam edecektir" dedi.

Şef Sezer Kayhan yönetiminde çalışmalarını sürdüren sanatçılarla sohbet eden Tollu, sanata önemli desteklerde bulunduklarını belirterek, amaçlarının kültür ve sanatla yükselen bir şehir oluşturmak olduğunu söyledi. Erdemli’de ilk defa sosyal belediyeciliğin bu dönemde hayata geçirildiği kaydeden Tollu, sanat ve kültürel alanında çalışmaların bundan sonra da devam edeceğini dile getirerek, yaptıkları tüm hizmetleri Erdemli’nin kalkınması ve gelişmesi için yaptıklarını söyledi. Erdemli’nin gelişmesi için her türlü yeniliği ve ayrıntıyı inceleyerek faydalı bulduklarını hayata geçirdiklerini ifade eden Tollu, "Kültür Merkezi Projemizin hayata geçmesiyle sanatsal ve kültürel hizmetlerimiz hız kazandı. Bu açılan kurslar da bu planın bir parçasıdır. Şehrimizde yaşayan insanlarımızın yaşam kalitesinin arttırılması adına projelerimizi uygulamaya devam ediyoruz. Çünkü biz ilklerin belediyesiyiz. Erdemli’ye ilkleri yaşatmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Kaynak: iha