Kütahya’nın Çavdarhisar Ortaokulu’nda hizmete sunulan Z-Kütüphane’nin ilk ziyaretçileri, Çavdarhisar Tarım Lisesi öğrencileri oldu.

Öğrencilere bilgi edinme, anlama, hayal kurma ve eğlenme amacıyla bilgiyi kullanma ve yaratıcılığı sağlama deneyimlerini oluşturacak fırsatlar sunmak amacıyla kurulan Çavdarhisar Ortaokulu Z- kütüphane’sinin ilk ziyaretçileri Tarım Lisesi öğrencileri oldu.

Çavdarhisar Ortaokulu Müdür Yardımcısı Veysel Başer, yaptığı açıklamada, ’’Kurulan Z-kütüphane, klasik kütüphane anlayışından farklı özelliklere sahip bulunmaktadır. Bu kütüphane fiziki şartları ve teknolojik alt yapısı ile kütüphanecilik anlayışına çağdaş bir seviye kazandırmış ve kütüphane hizmetlerinin niteliğini arttırmıştır. Duvarlarında öğrencilerin çalışmalarını sergileyebilecekleri özel olarak dizayn edilmiş malzemelerden yapılmış, ahşap ve kumaş panellerden oluşturulmuş alanlarımız vardır. Çavdarhisar Tarım Lisesi öğrencilerimiz bugün rehber öğretmenleri ile birlikte Z- Kütüphanemizi ziyaret ettiler ve çok beğendiler’’ dedi.

Başer, ’’Z-Kütüphane sayesinde öğrencilerin interneti kullanarak bilgiye erişim becerisi ile küçük yaşta okuma zevki ve okuma alışkanlığı kazanacakları sosyal ortamlar olacağı öngörülmektedir.’’ diye konuştu. (YD-EFE)
Kaynak: iha