Mersin Valiliği himayesinde, Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Voleybol Federasyonu iş birliği ile "Plaj Voleybol Dünya Turu 3 Yıldız Mersin Türkiye", 2-6 Mayıs tarihlerinde Kızkalesi’nde gerçekleşecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel’in başkanlığında gerçekleştirilen yürütme kurulu toplantısında, plaj voleyboluna katılacak takımlar, sporcular ve katılım oranları konuşulurken, paydaş kuruluşlarla görüş alış verişinde bulunuldu. Geçtiğimiz yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Plaj Voleybolu Satellite’nin adı Beach Voley World Tour (Plaj Voleybol Dünya Turu) olarak değiştirilirken, Mersin bu yıl sporcuları Kız Kalesi’nde ağırlayacak.

Erkeklerde Çin, İtalya, Finlandiya, Belarus ve Almanya’nın da aralarında olduğu 14 ülkeden 28 erkek takımı plaj voleybolu için kaydını yaptırırken, kadınlarda İsviçre, Slovakya, Almanya ve Avusturya başta olmak üzere 9 ülkeden 13 takım kaydını yaptırdı. Mayıs ayında gerçekleşecek plaj voleyboluna kayıtlar devam ederken, geçtiğimiz yıl 3 sahada devam eden yarışlar, katılımın yoğun olması nedeniyle bu yıl 6 sahada gerçekleşecek.
Kaynak: iha