Sezon biter bitmez alınan olağanüstü kongre kararını en çok isteyen isimlerden biriydim. Hatta bu yönde yazılar yazdığımda bir çok arkadaşım bana, "olmayacak duaya amin diyorsun." Diyerek gülüyordu. Belki Sadri Şener’e biraz fazla da yüklendim. Ama Trabzonspor için en hayırlısı buydu. Sonuçta seçilecek olan yönetim Sadri Şener ve yönetiminin transferleri üzerine gelmeyecekti… Gelecek olan yönetim yeni sezon öncesi planını ve transferlerini istediği gibi yapabilecek.

Ama öyle bir aday görüyorum ki bize Sadri Şener’i aratacak cinsten, adı Muharrem Usta..

Trabzonspor ‘u dünya markası yapacağım diyerek göreve talip olan Muharrem Usta,  aday olduğu kulübün ve kazanması halinde oturacağı koltuğun Türkiye'nin en değerli 8 koltuğundan biri olduğunun farkında değil sanırım.

Marka yapacağım diye aday olduğu TRABZONSPOR’U söylemleriyle adeta yerin dibine sokan, bunu çok İstanbul medyasının sayesinde bütün düşmanlarımıza gösteren Muharrem Usta’nın unuttuğu bir konu vardı. O konu da 2010-2011 sezonunda camiamıza yapılan haksızlık ve bunun ardında futbolcularımızı kaybetmemizdi.  Trabzonspor’un hakkı verilmiş olsa idi kesinlikle böyle bir borç oluşmayacaktı Sayın Usta!

Bunu görmemezlikten gelmek ve Sadri Şener’e sağlı sollu vurmak bir başkan adayına belki delegeler bazında oy kazandırabilir. İnşallah Allah nasip etmez ama o şanlı koltuğa oturman halinde sana emin ol çok şey kaybettirecek.

Şimdi merak ettiğim diğer bir konu da, Usta’nın paralı yöneticiler araması, hani bu adamda para tomarlaydı… Hani bu adam Milyon Eurolar ile geliyordu… Ne oldu?

Yoksa görünen sermayenin asıl sahibi kendisi değil mi?

Eğer sermayenin sahibi kendisiyse neden para verecek ve Trabzonspor ile alakası olmayan yöneticilerin peşinde koştu?

Gerçi Sayın Usta, daha ilk basınla tanışma yemeğinde Trabzonspor’a para vermeyeceğini kredi gücünü kullanacağını açıkladı.

Aylar öncesinden yanındaki arkadaşları ile beraber, aktif yönetimi yıpratmak amaçlı “ Robben ile anlaşan ve ismi sır gibi saklanan başkan adayı ”  şeklinde basına haberler sızdırmanın da bir bedeli olacak..

Kongreye çok az bir zaman kala takke düştü ve kel görüntü…

Usta yönetimine birde bankacı arkadaşı katmak istiyordu. Hatta bu konuda hayli ısrar ediyordu. Sürekli beraber gezdiği bu arkadaş çalıştığı kurumdan izin isteyecekti. Türkiye’nin sayılı zenginlerinden olan ve adı sürekli Usta'nın yönetiminde olarak geçen Adnan Çebi gibi Mehmet Öz’ün de listede bulunmadığını görmüş olduk.

Şimdi delegelerin dikkatle okuması gereken kısma geçiyorum…

Sadri Şener’e en çok kızdığım nokta, Denizbank Genel Müdürü ile geçmişe dayalı dostluğu üzerine kulübü borçlandırma gücüne sahip olmasıydı. Neyse ki tam zamanında Sadri Şener görevi bıraktı.

Parası olan ve Trabzonsporlu olmasa bile hem kendi reklamını yapsa hem bizi bu bataktan çıkarsa diye fellik fellik aday arayacağımız durumuna getirmesi en büyük korkumdu.

200 Trilyon’a  yakın borcun altına Trabzonspor’un çıkarlarını düşünen ve projeler üretebilen herkes girebilir.

Ama Muharrem Usta gelirse, kredi çekmek onun için hiç sorun olmayacaktır. Robben ‘i Trabzon’a getirirler. Buna da inanıyorum.  Evet bir ihtimal Türkiye’de başarıya kavuşuruz. Kulübün borcu 170’ken olacak 300,400… olur.

Peki sonra?

İşte o zaman Trabzonspor’a 5 aday değil 1 tane aday bulamayacağız. Biraz evvel dediğim gibi, Trabzonsporlu olmasa bile parası olsun kendi reklamını yapsın bizide kurtarsın durumuna düşeriz.

“Biz sadece Trabzonspor’un çıkarları doğrultusunda yayınlar yapacağız.” Diyerek Trabzonspor haberleri en çok okunan siteye, tek başkan adayından 1 tane reklam kabul etmeyen kardeşiniz diyorum ki;

Trabzonspor’un 2 sene sonrası için kulübü borçlandırarak başarıya kavuşturma riskine girecek Usta’ya dikkat edin.

Bu arada Trabzonspor’u yönetmek ile Medical Park hastanelerini yönetmek bir değildir. Bu camia çok paralı olan Nuri Albayrak’ ı da gördü.

Son olarak Muharrem Usta’ya bir soru sormak istiyorum;

Mahkeme kararı ile hak ettiğimiz şampiyonluğun kupasını kaldıramadığımız bu ligde Başbakanımıza çıkıp “Trabzonspor ile oynamak ateşle oynamaktır.”  Diye bilecek misin?

Son olarak Sayın okurlarıma soruyorum;

Muharrem Usta'nın Trabzonspor ile adı geçmeden önce Medicalpark'ı Antalyaspor'dan mı duydunuz yoksa Galatasaray'dan mı? 

Peki şirketler profesyonel olarak reklam veriyor ise;

Galatasaray'ın, isminin başına "Medical Park" ekleyen Antalyaspor'un 4 katı reklam ücret (20 Milyon) almasına ne diyorsunuz?