Niğde Belediyesi Gönül Kapısı sayesinde ihtiyaç sahibi ailelere destek sağlanıyor.

Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan’ın özel önem verdiği sosyal belediyecilik kapsamında yer alan yoksul ailelerin ihtiyaçlarını karşılama projesi geliştirilerek devam ediyor.

Proje kapsamında bizzat kendisinin takip ettiği ihtiyaç sahiplerine ulaşma ve onların eksiklerini giderme projesi ile gönüllere giren Belediye Başkanı Rifat Özkan tarihi bedestende kurulan gönül kapısı adlı marketin çalışmalarını yakından takip ediyor.

İhtiyaç sahibi ailelere ulaşmak amacıyla kurulan Niğde Belediyesi Gönül Kapısı, her geçen gün büyüyüp gelişerek daha çok vatandaşa hizmet götürüyor. Niğde Belediyesi`nin faaliyete geçirdiği, paylaşımcı, katılımcı sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden bir tanesi olan Gönül Kapısı market, Belediye Başkanı Rifat Özkan’ın sosyal belediyeciliğe verdiği önem ile ihtiyaç sahiplerine hizmet veriyor.

Kıyafetten ayakkabıya, kırtasiye malzemesinden gıda ürünlerine, temizlik maddelerine kadar çeşitli ürünleri ücretsiz olarak ihtiyaç sahibine ulaştıran Niğde Belediye Başkanlığına bağlı Gönül Kapısı ihtiyaç sahibi vatandaşı sevindiriyor. Tarihi Bedesten çarşısındaki market her yaş grubuna hitap eden ürünleri ihtiyaç sahibinin ihtiyacına sunuyor.

Belediyeye müracaat eden ihtiyaç sahibi ailelere verilen NİĞKART ile ekonomik durumlarına göre puan yüklendiğini ve puanlarına göre sosyal marketten alışveriş yapabildiklerini söyleyen Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan; “Bütün amacımız şehrimizde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderebilmektir. Hallerine bir nebzede olsa çare olmaktır” dedi.
Kaynak: iha