Kadın ve Demokrasi Derneği Niğde Temsilciliği Niğde Valisi Yılmaz Şimşek ve KADEM Genel Başkanı Doç. Dr. Sare E. Aydın Yılmaz’ın katılımıyla açıldı.

Bir restoranda düzenlenen program da Niğde Temsilcisi Gülçin Güç Yaşar, katılımcılara teşekkür etti.

Programda konuşma yapan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, şunları söyledi;“STK Lar sayesinde toplumumuzun

Şüphesiz ki, ilimizde yeni bir Sivil Toplum Kuruluşunun faaliyete geçmesi ilimiz adına, çok sesli bir toplum adına, demokrasi adına çok sevindiricidir. İnanıyorum ki;

Kadınlarımızın her türlü sorunları ve sıkıntıları ile yakından ilgilenecek olan böyle bir teşkilat , ülkemize ve demokrasimize büyük katkı sağlayacaktır.

Ülkemiz kadınları bugün, bilim, siyaset, eğitim, kültür-sanat ve iş dünyasında hepimizi gururlandıran, başarılarıyla adından söz ettiren, geleceğe ilişkin en büyük güvencelerimizdendir. Öte yandan Türk Kadını, toplumumuzun yapısını güçlendirip şekillendirerek, aile birliğinin en önemli unsuru, özverinin ve sevginin kaynağı olarak karşımıza çıkmaktadır”diye konuştu.

Doç. Dr. Sare E. Aydın Yılmaz ise KADEM Niğde temsilciliğinin açılışı dolayısıyla kentteki bir restoranda düzenlenen törende, Niğde’deyle birlikte 36. temsilciliği açmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Gittikleri her bölgede o yöreye ait farklı kadın meseleleriyle karşılaştıklarını belirten Yılmaz, "KADEM olarak bizler, kadının insan haklarını savunarak, kadınları siyasal, sosyal ve ekonomik anlamda güçlendirmeyi hedefliyoruz. Bu amaçla söylem ve politika üretiyoruz, projeler yürütüyor, kampanyalar düzenliyoruz. Bundan böyle Niğde’de de kadın sorunlarını sahaya inerek çözmek ve sesini duyurmak için buradayız” dedi.

Kadın ve erkek arasındaki adaleti ancak kadın ve erkeğin yan yana durarak sağlayabileceğine vurgu yapan Yılmaz, şunları söyledi :"Türkiye 15 Temmuz’da yaşadığı darbe girişiminde millet olma iradesini ortaya koyarak taarruza geçmiştir. Toplumun birleştirici ve dinamik gücü olan kadınlar, darbe girişimi karşısında da yine aynı tavrı ve direnci göstermiştir. Toplumsal dayanışma, güven, sorumluluk, istikrar ve toplumsal sorunlara çözüm bulma gibi önemli değerlerin yaratılmasında rol oynayan bir kurum, iletişim ağı olarak tanımlanan sivil toplumun Türkiye’de darbe karşısında hiçbir ayrışmaya gitmeden bir birine kenetlenmesi temel hak ve özgürlüklerin korunması için tek vücut durması, yeni bir sivil toplum anlayışının yeşerdiğini göstermektedir. Kutuplaşan ve yalnızca ideolojik sermayeyle nefes almaya çalışan o eski sivil toplum geleneğinin bu yeni dünya düzeninde artık yok olmaya mahkum olduğunu bir kez daha bizlere kanıtlamıştır” şeklinde konuştu.
Kaynak: iha