"Gazeteci dediğin tarafsız olur" dediler. Onu diyenlere de "beni gazeteci değil Trabzonsporlu olarak görün" dedim. 

Hep taraflı yorumlar yaptım. Yapmaya da devam edeceğim. 

Bu mesleğe başladığım günden bugüne kadar Trabzonspor’un tarafı oldum. Trabzonspor’un haklarını kim en iyi savunuyorsa, desteğin dozunu da kaçırdım. Kim Trabzonspor’un haklarına saldırıyorsa da eleştirinin dozunu kaçırdım.

Şimdi görüyorum ki; Aralık ayında olacak olağan kongre öncesi, bazıları Temmuz ayında olağanüstü kongre istiyor.

Herkes isteyebilir istemesine de 2013 Mayıs ayında İbrahim Hacıosmanoğlu’na karşı seçim kaybeden yöneticilerin bunu istemeye hakkı yoktur.

Ne Muharrem Usta ve yönetimi, ne Metin Atasoy ve yönetimi ne Hakan Kulaçoğlu ve yönetimi ne Emre Aksoy ve yönetimi, seçilmeleri halinde 2015 Aralık ayına kadar seçim istemiyordu ve yapılan oylamada da bu yönde karar verdiler.

Bütün başkan adayları ve yöneticilerinin oylamaları sonucunda, seçilecek yönetimin 2015 Aralık ayına kadar görev süresi olduğu açıklandı. İşte o kararı ayakta alkışlayanlar, şimdi divanın hata yaptığını ve kongre olması gerektiğini savunup seçilmiş başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’na karşı “neden kongreye gitmiyorsun” diyerek muhalefet ediyorlar.

Neymiş efendim İbrahim Hacıosmanoğlu kulübü kötü yönetiyormuş. Sana göre kötü yönetebilir, bana göre iyi yönetiyor. Diğerine göre idare ediyor. 

Mayıs kongresi öncesi divanın verdiği kararı alkışlayıp, seçimi kaybettikten sonra “İbrahim Hacıosmanoğlu’nun görev süresi 6 aylıktı” demek yerine “Kulübü kötü yönetiyorsun, olağanüstü kongre  yapmalısın” derseniz anlarım.

Neyse gelelim sonuca;

Şimdi diyelim ki, İbrahim Hacıosmanoğlu karar aldı ve Temmuz ayında Trabzonspor Kulübü kongreye gidecek.

İşte o zaman diyebilecek misiniz? “seçilecek yönetim 3 aylıktır”

Eminim diyemeyeceksiniz. Derseniz de beni inandıramayacaksınız. Çünkü daha önce de denilmediğini gördük. 

Çünkü hedefi olan bir başkan adayı kesinlikle 3 aylığına seçileceği bir kongreye girmez.

İşte o zaman da yine diyeceksiniz ki: “3 ay sonra olağan kongrede seçim maddesi kaldırılsın”

Eeee aynı sıkıntıları tekrar tekrar yaşamak yerine neden Aralık ayı beklenmez? 

Yeni seçilecek yönetimin boş işlerle enerji kaybetmesini, mahkemelerle kafa ağrıtmaması için olağan kongre beklenmeli.

Seçilemeyenlerin, “2015 Aralık ayında olağan kongre seçimli olmalıydı”  diye gazete manşetlerinde yerini almaması için Aralık beklenmeli.

Kongrelerin kaybetme riski olmadan kazananları var.  Onlardan biri de benim.

Kongre zamanı, HaberTS.com’un en çok ziyaret edildiği ve doğru orantılı olarak da en çok gelir ettiği zamandır. Bunun ispatını son gerçekleşen kongrede sitemizin Google gelirini yazımın sonunda paylaşarak göstereceğim.

Şimdi olağanüstü kongreden ben bir site çalışanı olarak kazanabilirim. Ama kesinlikle Trabzonspor kaybeder.

Ha birde Aralık ayında gerçekleşecek kongreye kadar, “Trabzonspor Kulübü, satılacak ve alınacak futbolcular sonrasında borcu arttırmamalı ki. Bu konuda da Başkanımız İbrahim Hacıosmanoğlu’na güvenim sonsuz.”