120 dakikalık Videoton maçının ardından beklenmedik bir şekilde Avrupa’ya veda eden Trabzonspor, Gaziantep karşısında da hesapta olmayan bir yenilgi aldı. Bordo-Mavili ekip vasat bir görünüm sergilediği karşılaşmada galibiyeti hak eden bir görüntü de vermedi aslında. Son 10 dakikada ise baskılı bir futbol sergileyen Trabzonspor’un bu görüntüsü rakip takımın kapanmasından kaynaklandığını da belirtelim. Rakip çekilmese, aynı oyununu sürdürse fark ikiye bile çıkardı.



Bir sorunumuz var diyordum. Hala da diyorum. Neredeyse yarım saat bir kişi eksik oynayan ekibe gol dahi atamıyorsak sorun devam ediyor demektir. Daha doğru dürüst orta bile yapamayan ekibin bu görüntüsü karşısında hayretler içerisinde kalmamak elde değildi. Aldığı bu yenilgiyle uzun bir aradan sonra da mağlubiyetle tanışan Trabzonspor’un bir an önce toparlanması lazım, yoksa Avrupa’dan sonra ligde de hüsran olur sonumuz.



Ayrıca koskoca bir 45 dakikada etkili bir atak geliştiremiyorsak, kaleyi bulan bir şut atamıyorsak ciddi bir sorun ile karşı karşıyayız demektir. Bunun nedenleri araştırılmalı ve bir an önce çözüm bulunmalı. Trabzonspor kimsenin babasının malı değildir. Milyonlarca paralarla alınan transferler katkı sağlayamıyorsa, zorlu deplasmanlarda ortaya çıkıp takımını sırtlayamıyorsa, en önemlisi o formanın yükünü taşıyamıyorsa, diyecek söze de yazacak kelimeye de gerek yok. Kusura bakma kardeşim, bu takıma gelenler iş yapacak. Laf eden çok ama icraata gelince ortada kimse yok. O kadar para kazanıyorsunuz bu takımın sırtından aldığınızın hakkını verin.



Maçın analizine kısaca değinecek olursak; Alanzinho’suz maça başlanılması doğru değildi. Volkan’ın oyunun hemen başında sakatlanması talihsizlikti ancak ısrarla bu oyuncu sahada tutmanın mantığı neydi onu da anlayamadım. Erken bir değişiklik olamaz mı? Her neyse zaten hocamız en iyisini biliyor, ona laf etmeyelim. Hep öyle derler ya…



Evet, sıra geldi Mustafa’ya. Ne Mustafa’ymış be. Heyyyt yavrum benim. Ne oyuncusun sen. Ne bu oyun tarzı. Ceza sahasına giren oyuncuya arkadan sarılmak da nerden çıktı? Amatörde mi top koşturuyorsun? Yüreğinle oynayabiliyorsun ama çok acemice davranışın 3 puanımızı aldı götürdü. Trabzonspor taraftarını üzmeye hakkın var mı? Penaltı yaptırdın, sonrasında ileriye çıkıp gol aradın, net 2 tane gol harcadın. Yapma be Mustafa. Üzme bizi fazla. bazen mücadele etmek yetmiyor. Şimdi sende büyüklük göster ve bugünkü çok kötü performansından dolayı büyük Trabzonspor sevenlerinden özür dile ve daha iyi olabilmek için çok çalış. Çünkü o formayı taşımak bu kadar basit değil.



Unutmadan Colman konusuna da değinmek istiyorum. Tamam, Colman hata yapmıştır, ceza almalıdır. Ancak onu oynatmayarak Trabzonspor’a da ceza vermiş oluyorsun. İş işten geçtikten sonra Colman oynasa ne olur oynamasa ne olur. Ver ona yüklü bir miktarda para cezası bak daha yapabiliyor mu böyle terbiyesizlik. Onsuz Trabzonspor’un orta alanının iş yapmadığı görülmüyor mu? Bence bu iş bir an önce tatlıya bağlanmalı yoksa bu orta saha ile çok puan kaybederiz. Sonra bunun hesabını zor verirsiniz.

- - - - - - -